1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

'Davullu zurnalı' yolculuk

HALK OTOBÜSÜNDE 'DAVUL ZURNALI' YOLCULUK

Adana'da toplu taşıma araçlarında kimi zaman davul zurna eşliğinde yolculuk yapılırken, kimi zaman da yolcular arasında sesine güvenen biri eline aldığı mikrofonla birbirinden hareketli parçalar seslendirip, diğer yolculara keyifli anlar yaşatıyor. Otobüste yaşanan tüm bu olaylar kayıt altına alınırken, objektiflere de birbirinden ilginç ve renkli görüntüler yansıyor.

Kent merkeziyle Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Kampusu arasında toplu taşıma hizmeti sunan ve genel olarak üniversite öğrencilerinin tercih ettiği; halk otobüsündeki yolculuklar oldukça keyifli geçiyor. Kent merkezinde otobüse binip, kampusa kadar olan 45 dakikalık mesafede canı sıkılan öğrenciler, söz konusu yolculuğuysa keyifli hale getiriyor. Yolculuk esnasında kimi zaman davul zurna eşliğinde oyunlar oynanıyor, kimi zaman sesine güvenen bir öğrenci mikrofonu ele alıp, birbirinden hareketli parçalar seslendiriyor. Toplu taşıma araçlarında yaşanan tüm bu anlarsa, araçta bulanan diğer yolcular tarafından görüntü kaydetme özelliği olan cep telefonları ya da kameralarla kayıt altına alınıyor.

Objektiflere yansıyan bu ilginç ve renkli görüntüler, sosyal paylaşım sitesi olan; 'facebook'ta da paylaşıma sunuluyor. Sitede paylaşıma sunulan görüntülerden birinde; otobüs içinde davul zurna çalınması dikkat çekiyor. Hemen giriş kapısında yer alan çalgı ekibi, toplu taşıma aracına binecek olan öğrencileri birbirinden hareketli parçalarla karşılıyor. Kimi öğrenciler bu tablo karşısında şaşkınlığını gizlemezken, kimi öğrencilerse cebinden çıkarttığı parayı, çalgı ekibine veriyor. Araç ilerledikçe müziğin temposu da, eğlence de artıyor.

Öğrencilerden bazıları oturdukları yerden kalkıp, davul ve zurnaya oyunlarıyla eşlik ediyor. Araç içerisindeki bu görüntüyü, durakta otobüs bekleyen vatandaşlarsa şaşkın bakışlarıyla izliyor. Yine facebook'ta paylaşılan bir başka görüntüdeyse; öğrencilerden biri araç içerisinde yer alan mikrofonu eline alıp önce duygu dolu bir parçayla mini konserine başlıyor, sonrasında da hareketli parçaları ardı ardına seslendiriyor. Söz konusu otobüste yolculuk eden diğer öğrenciler de alkışlarıyla arkadaşlarına destek veriyor. Her iki görüntü de sitede en çok ilgi gören görüntüler arasında yer alıyor.

HALK OTOBÜSÜNDE 'DAVUL ZURNALI' YOLCULUK
HALK OTOBÜSÜNDE 'DAVUL ZURNALI' YOLCULUK
İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2011 Salı 11:07:01
Güncelleme :19 Temmuz 2011 Salı 11:32:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?