1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Dayakçı kocanın dramı

DAYAKÇI KOCANIN DRAMI

Adana'da bir ay önce dövdüğü eşinin şikayeti üzerine, yargılandığı aile mahkemesince 6 ay süreyle 'eşinin ev ve işyerine 250 metre yaklaşmama' cezası alan koca, evinin 25 metre uzağındaki işyerine gittiği için yargılanacak.

Merkez Sarıçam ilçesinde meydana gelen olayda, Zeynep Akpınar (19), geçtiğimiz ay, 1,5 yıldır evli olduğu Devlet Demiryollarında tren teşkil memuru kocası Murat Akpınar'ın (27), kendisine şiddet uyguladığı iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Akpınar, dilekçesinde ikamet adresi olarak kocasıyla yaşadığı İncirlik Mahallesi'ndeki TCDD 6. Bölge Müdürlüğü lojmanlarını gösterdi.

Şikayetin ardından Adana 1. Aile Mahkemesi'nde görülen dava sonunda, Murat Akpınar'ın, 1 Temmuz 2011 tarihi itibariyle eşinin yaşadığı eve 6 ay süreyle 250 metreden fazla yaklaşması yasaklandı. Ayrıca Akpınar'ın, eşine karşı şiddete veya korkuya yönelik söz ve davranışlarda bulunması, herhangi bir iletişim vasıtasıyla rahatsız etmesi yasaklandı. Bu kararlara aykırı davranması halinde Akpınar'ın tutuklanmasına ve hakkında hapis cezası uygulanmasına karar verdi.

Zeynep Akpınar'ın mahkemede adres olarak birlikte yaşadıkları lojmanı göstermesi, Murat Akpınar'ın başını derde soktu.

Mahkeme kararının ardından ablasının yanına yerleşen Murat Akpınar, zorunlu olarak işe gidince eşi tarafından tekrar şikayet edildi.

Gözaltına alınan Akpınar, 'mahkeme kararına muhalefetten' tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mahkemenin kararını ihlal etmek suçundan yeniden hakim karşısına çıkacağını belirten Akpınar, "Ne yapacağımı şaşırdım. Aile mahkemesinde hakime duruma anlattım. Evimle, çalıştığım istasyon arasında 25 metre mesafe olduğunu, hakkımda verilen cezayla mağdur olacağımı söyledim. Ancak hakim bey, 'yasa böyle' dedi. Olaydan sonra babasının evine giden eşim, eve gelmiş. Beni istasyonun önünde çalışırken görüp, polise şikayet etmiş. İşimle, mahkeme kararı arasında sıkışıp kaldım. Son çare olarak çalıştığım

kurumdan cezam bitene kadar geçici süreyle başka bir istasyonda görevlendirmelerini isteyeceğim" diye konuştu.

DAYAKÇI KOCANIN DRAMI
DAYAKÇI KOCANIN DRAMI
DAYAKÇI KOCANIN DRAMI
DAYAKÇI KOCANIN DRAMI
DAYAKÇI KOCANIN DRAMI
DAYAKÇI KOCANIN DRAMI
DAYAKÇI KOCANIN DRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2011 Salı 13:08:00
Güncelleme :26 Temmuz 2011 Salı 13:31:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?