30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Dedesinin ismini markalaştırdı

Adana'da, tarihi Kazancılar Çarşısı'nda 123 yıldır helvacılık yapan Şahin ailesinin 4. kuşak temsilcisi Murat Efe Şahin, dedesinin ismini markalaştırdı.

1884 yılından bu yana tarihi Kazancılar Çarşısı'nda helvacılık yapan Şahin ailesi, 4 kuşaktır sürdürülen aile mesleğiyle rekora koşuyor. Ailenin 4. kuşak temsilcisi Murat Efe Şahin, Türkiye'de şekerle yapılan helvanın mucidi olan dedesi İbrahim Usta ile başlayan geleneği, 123 yıldır aynı yerde, aynı şevkle sürdürüyor.

İş yerinde yaklaşık 130 yıllık tahin tankı ile üretim yapan Murat Efe Şahin, "Aylık ürettiğimiz yaklaşık 20 ton helva ile asırlık tadımızı günümüze taşıyoruz" dedi. Dedesi İbrahim Usta'nın şekerli helvayı üretmesinden önce helvanın pekmezle yapıldığını belirten Şahin, "Pekmezli helva daha siyah ve daha sertti. Şekerli helva ise ağızda kolaylıkla dağılıyordu. Helvanın bugün bu kadar beğenilmesinin en önemli nedeni şekerle yapılmasıdır. İbrahim dedemin ardından bayrağı bugün ismiyle markalaştığımız dedem Hacı Murat Şahin almıştır. Babamız Mustafa Şahin'den sonra da kardeşimle birlikte bayrağı devralarak, 123 yıllık tecrübemizle ürettiğimiz helvaları vatandaşların
beğenisine sunuyoruz" dedi.

Bugün birçok firmanın helva ürettiğini ifade eden Şahin, "Biz asırlık tecrübemizle, asırlık damak tadını üretiyoruz. Bu helvanın mucidi İbrahim dedemize, adını vererek markalaştırdığımız dedemiz Hacı Ahmet Şahin ve bu işin inceliklerini öğrendiğimiz babamıza layık olmak için, kalitemizden ve damak tadımızdan asla taviz vermedik" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2007 Cumartesi 12:48:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Erman ÖZDEN IP: 88.229.35.xxx Tarih : 4.09.2007 21:53:27

size çok teşekkür ediyorum. Bana böyle mükemmel ve kaliteli ürün imal eden bir firmayı tanıma fırsatı verdiğiniz için. cezeryeleri ve lokumları çok muhteşem, bayıldım walla.ben hayatımda bu kadar lezzetli cezerye yememiştim. çok sağolun.Mesleğinizde başarılar. İnşaat Müh. Erman ÖZDEN