30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Değirmenciye 117 YTL para cezası

Adana'nın Tufanbeyli ilçesine bağlı Kayarcık köyünde elektrik direğine tabela asan değirmenciye jandarma tarafından 117 YTL para cezası kesildi.

Değirmenci Şükrü Yıldırımcan'ın 15 yıl önce TEDAŞ'a ait elektrik direğine astığı tabela başına bela oldu. Köye gelen jandarma ekipleri, elektrik direğine tabela asmanın tehlike arzettiği için yasak olduğunu söyleyerek Yıldırımcan'a 117 YTL para cezası kesti. Şükrü Yıldırımcan tabelanın 15 yıldan beri elektrik direğinde asılı olduğunu ve hiç bir tehlike oluşturmadığını belirterek, yılın 12 ayında sadece 2 ay çalıştırabildiği değirmeninin de tanıtımını bu şekilde yaptığını söyledi. Değirmeni kardeşi Hacı Yıldırımcan ile ortak işlettiğini belirten Yıldırımcan, "Başka bir geçim kaynağımız yok. 117 YTL para cezasını ödedim ama çok zorlandım. Biz kış günü işlerimiz olmadığı için para yüzü görmüyoruz" dedi.

Şehirlerdeki bir çok elektrik direğinde tabela asılı olduğunu hatırlatan Yıldırımcan, "Hiç bir uyarı yapılmadan ceza yazdılar. Uyarı yapsalar tabelayı indirirdim. Uyardıktan sonra bana 3 bin YTL para cezası yazsalardı zoruma gitmez. Ancak uyarmadan yazdıkları için çok zoruma gitti" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 11:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?