7
Mayıs
2024
Salı
ADANA

DEHAP'tan, bombalı saldırılara zılgıtlı kınama

DEHAP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından İstanbul’da meydana gelen bombalı saldırılar kınandı.

Diyarbakır’da alt kademe Belediye Başkanları İstanbul’da yaralananlar için kan bağışında bulunmak için gittikleri Kızılay Kan Merkezinde doktor olmadığı için kan bağışında bulunamalarına ise tepki gösterdiler. DEHAP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından bugün Koşuyolu parkında İstanbul’daki saldırıları kınamak için İnsan Hakları anıtı önünde bir basın açıklaması düzenlendi.

Alt kademe Belediye Başkanlarının da katıldığı basın açıklamasında terör bir kez daha kınandı. Alkışlar ve zılgıtlar eşliğinde kınama metnini okuyan DEHAP Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı, son bir haftada peşpeşe yapılan saldırıları şiddetle kınadıklarını belirterek, "Şiddete geçit vermeyeceğiz. İstanbul’da ard arda meydana gelen bombalı saldırılar sonucu onlarca masum vatandaşımız yaşamını yitirmiştir. Yüzlerce vatandaşımız ise yaralanmıştır. İnsanlık ailesinin değerlerine yönelik olan bu şiddet ne yazık ki 50’yi aşkın sivil yurttaşımızın yaşamına mal olmuş, arkada gözü yaşlı insanlar bırakmışlardır. Kimden ve ne şekilde gelirse gelsin, her türlü şiddeti kınıyoruz. Diyarbakır olarak İstanbuldaki yaralılar için kan bağışında bulunacağız" dedi.

Daha sonra Belediye Başkanları ve DEHAP’lılar İstanbul’daki yaralılara kan bağışında bulunmak için Kızılay Kan Merkezi’ne geldiler. Ancak buradaki görevliler doktor bulunmadığı için kan bağışını kabul etmeyeceklerini ifade ettiler. Belediye Başkanları da kan bağışından bulunmadan oradan ayrıldılar.

ADNAN ŞİMŞEK-DİYARBAKIR (İHA)
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2003 Cumartesi 14:55:22
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 20:21:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?