4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Demirkazık'a ölüm tehdidi

Antikacı-yazar Nil Demirkazık, Türk İntikam Tugayı (TİT) imzasını kullanan kişilerce ölümle tehdit edildiğini ileri sürdü. Kendisini tehdit edenlerin IP numaralarından belirlendiğini ve haklarında dava açıldığını belirten Demirkazık, "Korkunun ecele faydası yok" dedi.

Dünya ve Ülkemiz Çocuklarına Sağlık, Eğitim ve Yardım Derneği (ÇOCUK-DER) Genel Başkanlığı'nı da yapan antikacı-yazar Nil Demirkazık, Çukurova 2. Kitap Fuarı'nda, ölüm tehditleri aldığını söyledi.

Gelen e-maillerde "Kürt halkıyla ilgili konuşmayın. Kürtçülük yapmayın. Aksi taktirde sizi yedi parçaya böler, her bir parçanızı Türkiye'nin yedi bölgesine göndeririz" şeklinde ifadeler yer aldığını belirten Demirkazık, "Bu tehditler sadece bana da değil. Tüm aileme ve çocuklarıma da geliyor. Bu tehditler her geçen gün artıyor" dedi.

Kendisini tehdit edenler hakkında emniyete bilgi verdiğini ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Demirkazık, "Yapılan incelemelerde e-maillerden beni tehdit edenlerin bilgisayarının IP numarasına ulaşıldı ve tehdit edenler tek tek ortaya çıktı. Bunlar 4-5 kişi. Aralarında bir kız da var. Bunların hepsi tespit edilerek, Ankara'da haklarında tek tek dava açıldı. Davalarımdan vazgeçmeyeceğim, cezasını çeksinler" diye konuştu.

Ölümden korkmadığını belirten Demirkazık, "Onların hiçbir şey yapamayacağını biliyorum. Sonuna kadar mücadeleme devam edeceğim. Korkunun ecele faydası yok. Onun için korkmuyorum, son derece rahatım" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 15:00:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?