2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

DEMSA sektöre yatırımı sürdürüyor

DEMSA Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Demet Sabancı, krize rağmen, birkaç yeni markayla sektöre yatırım yapmaya devam ettiklerini söyledi. 

Sabancı, perakende sektöründe, şu anda Türkiye genelinde yaklaşık 80 mağazaya ulaştıklarını belirtti. 

Giyim perakendesinde, Eylül 2000'den bu yana dünyaca ünlü markaları (D&G, Gianfranco Ferre, Ferre, GF Ferre, Just Cavalli, Gerard Darel, Guess, Fornarina, Ice Iceberg, Etam, Mothercare, Laura Ashley, Charles&Keith) güçlü hizmet anlayışıyla Türk tüketicisinin beğenisine sunduklarını ifade eden Sabancı, dünya genelinde yaşanan krize rağmen, birkaç yeni markayla sektöre girmeye devam ettiklerini kaydetti. 

Okul öncesi çocuklara yönelik oyuncak markası olan Early Learning Centre'ın (ELC) Türkiye temsilciliğini de aldıklarını belirten Sabancı, "Oyuncak firmamızı kurduk, ilk mağazamızı İzmir'de, ikincisini İstanbul'da açtık. Bunu Türkiye geneline yaymak istiyoruz. Ayakkabı markamız var. Böyle çeşitli markalarla devam ediyoruz" dedi. 

Küresel ekonomik kriz nedeniyle ciro hedefinde yüzde 10'luk bir sapma olmasını beklediklerini ifade eden Sabancı, "Perakende işinde Türkiye'de zaten şimdiye kadar bir regülasyon problemi vardı. Bu normal satış dönemleri ve indirimli satışlar dönemi diye. Bu regülasyonlar olmadığı için bu kriz dönemiyle birlikte bunlar tamamen olumsuz yönde işler hale geldi. Ama bu konuda da çalışmalar yapılıyor. Birleşmiş Markalar Derneği ve diğer konuyla ilgili dernekler bugünlerde bir araya geliyorlar ve ortak bir çözüm üretmeye çalışıyorlar. Devlete bu konuda bir rapor hazırlamayı düşünüyorlar. Yeni düzenlemeler yapılması gerekiyor" diye konuştu.
DEMSA'nın perakende işinde A ve A plus müşterilere hitap ettiğinin altını çizen Sabancı, şunları söyledi:
"Dolayısıyla bu durgunluk aslında maddi gücün yetersizliğinden kaynaklanmıyor, tamamen krizin ekonomik şartlarının verdiği psikolojiden kaynaklanıyor. Aslında o kişiler rahatlıkla alabilecekleri ürünler mevcutken, piyasa şartlarından, psikolojik etkilenmelerden dolayı bir beklemeye giriyorlar. Bizim müşteri kitlemizle aslında çok fazla örtüşmese bile psikoloji insanları çok etkiliyor." 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 11:29:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?