2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Deniz Kuvvetleri TIR'ı Adana'da

Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca, tanıtım ve denizcilik bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla İstanbul'dan yola çıkan TIR, bugün Adana'ya geldi.

Nezihe Yalvaç Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi bahçesinde, öğrencilerinin ziyaretine açılan TIR'da, Deniz Kuvvetlerinde kullanılan teçhizatın yanı sıra fotoğraf ve gemi maketleri ile tanıtıcı broşürler bulunuyor.

TIR ziyareti öncesi okulun konferans salonunda yapılan etkinlikte, öğrencilere Deniz Lisesi, Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu ve Deniz Harp Okulu hakkında slayt gösterisi sunuldu.

Deniz Lisesi Komutanlığı hazırlık sınıf amiri Deniz Binbaşı Gökhan Gürbüz, yaptığı konuşmada, okulların tanıtılması, denizcilik bilincini aşılamak ve sevdirmek amacıyla İstanbul'dan başladıkları geziye 10'uncu durak olan Adana'da devam ettiklerini ifade etti.

Etkinliklerde öğrencilere denizcilik hakkında bilgiler verdiklerini söyleyen Gürbüz, oluşturdukları gezici müze sayesinde de yaptıkları faaliyetleri sergilediklerini kaydetti. 

Gün boyu öğrencilerin ziyaretine açık kalacak olan TIR'ın, 21 şehirde yapacağı tanıtım gezisinde 11'inci durağı ise Mersin olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 16:03:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?