29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Deniz manzaralı sınıfta ucuz tatil

Adana'nın Yumurtalık sahillerinde, eğitim-öğretim sezonundan sonra pansiyon olarak tatilcilerin hizmetine sunulan okullar, büyük rağbet görüyor.

Öncelikli olarak öğretmen ve devlet memurlarına sunulan deniz kıyısındaki ucuz tatilin 15 günlük bedeli, sınıflarda kalanlara 100 YTL, okul bahçesinde çadır kuranlara ise 80 YTL. Yumurtalık'ta sahil kıyısında bulunan 16 derslikli Atatürk İlköğretim Okulu ile 12 derslikli Yumurtalık Çok Programlı Lisesi'nde deniz manzaralı sınıflarda tatil yapan memurlar ve aileleri hallerinden hayli memnun görünürken, eğitim gördükleri okulda tatil yapan öğrenciler ise "Sınıflar böyle daha güzel" diyorlar.

Gece sınıflarda sıraların üzerine serdikleri yataklarda uyuyan tatilciler, gündüz de denizin keyfini çıkarıyor.Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Osman Küçük, Yumurtalık Çok Programlı Lisesi ile birlikte pansiyon olarak kiraya verdikleri sınıflar ve okul bahçesinin dolduğunu belirterek, onlarca talebi de yer yokluğundan geri çevirdiklerini söyledi. Küçük, deniz kıyısındaki okulların yaz sezonunda pansiyon olarak kiraya verilmesinin Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) izni doğrultusunda yıllardır uygulandığını, ancak Yumurtalık'taki gibi denize yakın okul sayısının çok az olması nedeniyle uygulamanın yaygınlaşmadığını belirtti. Küçük, "Bizim okulumuza gelenler bizden çok memnun. Burada duş, wc, temizlik hizmetleri veriyoruz. Çarşı, deniz çok yakın. Daha güvenli bir yerde kalıyorlar. Bunlar tercih nedeni oluyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda biz de imkanlarımızı artırarak, daha çok memur ve ailesine tatil imkanı sunacağız" dedi.

Küçük, temmuz ayında başlayan ve 31 Ağustos'a kadar süren kiralama döneminde elde edilen gelirin, okulun bakım ve onarımına harcandığını da kaydetti. Atatürk İlköğretim Okulu ve Yumurtalık Çok Programlı Lisesi'nde kalan tatilciler de, sınıflarda yatmaktan mutlu olduklarını ifade ederken, uygulamanın yaygınlaşmasının ülke ekonomisine katkı sağlayacağını, elde edilecek gelir sayesinde okul idarecilerinin de velilere yönelik para baskısını hafifleteceklerini söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2007 Salı 10:38:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?