4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Denizbank yine çiftçinin yanında

Denizbank İşletme Bankacılığı Çukurova Bölge Satış Müdürü Tayfur Arslan, 2008 yılında çiftçiye 1.1 milyar TL kredi desteği sağladıklarını belirterek, "2009 yılında 6-7 aydır devam eden krize rağmen 1.5 milyar TL kredi vermeyi hedefliyoruz" dedi.

Arslan, ATO ile imzaladıkları kredi protokolü sonrası yaptığı açıklamada, 2008 yılının Ekim ayından itibaren başlayan global krize rağmen Denizbank'ın hedeflerinde sapma olmadığını çiftçinin yine yanında olduğunu söyledi.

Arslan, 2008 yılında Ziraat Bankası'ndan sonra çiftçiye en çok destek veren ikinci banka olduğunu, özel bankalar arasında birinci olduğunu ifade ederek, "2008 yılında çiftçiye 1.1 milyar TL kredi kullanarak tarıma destek verdik. Çiftçiye verdiğimiz bu destek krize rağmen 2009 yılında da devam edecek" diye konuştu.

2009 yılında tüm dünyanın krizle girdiğini, krizin derin bir tünel gibi olduğunu ve ucunun hala görünmediğine dikkat çeken Arslan, "2008 yılında 1.1 milyar TL olan tarıma desteğimizi 2009 yılında 1.5 milyar TL üzerinde bir rakama çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Denizbank'ın dünyada bir ilke imza atarak sadece çiftçilere yönelik "Üretici kart"ı çıkardığını söyleyen Arslan, "Denizbank dünyada bir ilke imza atarak tarım bankacılığında üretici kartı Türk çiftçisinin imkanına sundu. Geçen yıl 250 bin çiftçiye üretici kart ile hesap açan Denizbank bu yıl da 350 bin çiftçiye üretici kart vermeyi hedefliyor. Krize rağmen üreticinin yanında olmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Üretici kartın çiftçiye çok sayıda avantaj sağladığının altını çizen Arslan şöyle devam etti:

"Üretici kart alan çiftçi borcunu ürününü hasat ettikten sonra ödüyor. Üreticimiz için çok önemli avantaj. Bankamız üreticiler adına üreticilerin ihtiyaç duyduğu gübre ilaç tohum satan firmalarla hatta mazot satan firmalarla anlaşmalar imzalıyor. Üreticilerimiz lehine 5 ay faizsiz alışveriş yapma imkanı sunuyor. Petrol ofisinden bugün aldığı mazotu 5 ay sonra hem de bugünkü değerinden ödüyor üzerine herhangi bir rakam eklenmiyor. Üretici kart, üreticilerin tarımsal gereksinimlerine ve nakit akışlarına uygun olarak tarımsal işletme kredisi sağlamaktadır. Çiftçiye tanımlanan kredi limiti üretici karta yüklenmekte, çiftçi ihtiyaçlarını bu kartla gidermektedir. Üretici kart, kredi kartından ayrılan birçok özelliğe sahiptir. Bunlardan en önemlisi üretici kartın yılda bir kez ödemeli olmasıdır. Bu ödeme vadesi de tamamen çiftçinin ürün desenine göre, yani hasadına göre belirlenmektedir.

Üretici Kart ile tarım kredinizi Denizbank Şubeleri'nden ve Denizbank ATM'lerinden nakit çekerek veya şubelerimize gelmeye bile gerek kalmadan tarımsal faaliyetleriniz için ihtiyaç duyduğunuz mal ve hizmetleri alabileceğiniz Denizbank anlaşmalı işyerlerinden alışveriş yaparak kullanabilirsiniz. DenizBank, üretici kart sahibi çiftçilerin adına ilgili kuruluşlarla anlaşma yapıyor, çiftçi Üretici Kart'ı ile bu işyerlerinden alışveriş yapıp, ödemesini belirlenen vade sonunda yapma imkanına sahip oluyor. Kendi arazisinde veya kiralık arazide bitkisel üretim, seracılık ve hayvancılık yapan üreticilerimiz, çiftçilik belgeleri ve tapu belgeleri ile üretici karta sahip olarak, üretici kartın sağladığı ayrıcalıklarından faydalanabiliyorlar."

Arslan, teknolojiyi yakından takip eden Denizbank'ın çiftçilerin üretici kart almasını daha kolay hale getirmek için SMS ile üretici kart vermeye başladığını belirterek, "Üreticilerimizin hizmetine yine dünyada bir ilki sunduk. O da SMS'ten üretici kartı vermek. Üreticimiz 4415'e bir SMS atıyor. Üretici yazıp boşluk bırakıyor. TC kimlik numarasını yazıp boşluk bırakıp il plaka kodunu yazıp gönderiyor. Daha sonra üreticimize karşı cevap geliyor. Son olarak üretici en yakın Denizbank şubesine giderek kartını alabiliyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 09:54:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?