4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Denizbank'tan ATO üyelerine kredi

Denizbank İşletme Bankacılığı Çukurova Bölge Satış Müdürü Tayfur Arslan, dünyanın büyük bir kriz yaşadığını ve tünelin ucunun henüz görünmediğini belirterek, "Kriz ortamında ticaret odası üyelerine yardımcı olabilmek için 3 ay geri ödemeli, 6 yıl vadeli üst limiti 500 bin TL olan kredi vereceğiz" dedi.

Denizbank'ın Türkiye genelinde ticaret odası üyelerine yönelik başlattığı kredi desteği protokolü imza törenin bu kez Adana Ticaret Odası (ATO) ile yaptı. Protokol öncesi Arslan yaptığı konuşmada dünyanın Ekim ayından itibaren yaklaşık 6-7 aydır büyük bir krizle karşı karşıya kaldığını, karalık bir tünele girildiğini ışınğında hala görülmediğini söyledi.

Arslan, Denizbank'ın Türkiye genelinde ticaret odası üyelerini kriz ortamında rahatlatmak biraz nefes aldırmak için kredi desteği başlattığını belirterek, "ATO ile de bu kapsamda kredi protokolü imzalıyoruz. ATO üyelerine yüzde 1.33 faizle kredi kullandıracak. Üyeler isterlerse üç ayı geri ödemesiz 72 aya kadar uzayan vadelerle borçlanabilecek. Yani 6 yıl vadeli kredi sağlanacak" diye konuştu.

Üst sınırı 500 bin TL olan kredinin sadece proje kredisi olarak değil, doğrudan işletme sermayesi kredisi olarak da kullanılabileceğine dikkat çeken Arslan şunları kaydetti:

"Hedefimiz çok sayıda ticaret üyesine ulaşarak kriz ortamında onlara kredi kullandırmaktır. Buna da en kısa zamanda başlayacağız. Bu protokolden sonra başvuran üyelere evrakları vermeleri durumunda 72 saatte kredi verebiliyoruz."
Kredi anlaşmasının imza töreninde konuşan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, Halkbankası ile yapılan anlaşma sonucunda 3 günde üyelerin toplam 2 milyon TL kredi kullandığını hatırlatarak, "Aynı hızlılığı ve yüksek kredi oranını Denizbank'tan da bekliyoruz. 25 bin üzerindeki firmamız için bu kredi desteği çok önemli olacak" dedi.

Konuşmaların ardından kredi protokolü imzalandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 13:59:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?