1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Deniz'in beyin ölümü gerçekleşti!

ADANA Anadolu İletişim Meslek Lisesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi 17 yaşındaki Deniz Kalaağası’nın, başağrısı şikayetiyle götürüldüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşti.

Yurt Mahallesi’nde oturan 11’inci sınıf öğrencisi Deniz Kalaağası, 6 Ağustos’ta evinde odasında dinlenirken başında şiddetli ağrı başladı. Genç kız, aniden yükselen ağrıya dayanamayınca çığlık attı. Annesi 56 yaşındaki Öznur Kalaağası, fenalaşan kızını Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’ne götürdü. Genç kız, durumunun ağırlaşması üzerine, Adana Numune Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun bakıma alınan genç kızın beyin damarında tıkanıklık olduğu belirlendi ve hemen ameliyata alındı. Yoğun bakıma alınan Deniz’in 6 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti.

’MAKİNEYE BAĞLI YAŞASIN’

Gazetecilik hayali kuran genç kızın beyin ölümünün gerçekleştiği ailesine bildirilip, organ bağışı önerildi. Anne Öznur ile baba 65 yaşındaki Ali Kalaağası, organ bağışını kabul etmedi. Öznur Kalaağası, "Ben yıllarca onun bir saçının teline zarar gelmesin diye mücadele ettim. Şimdi organlarının vücudundan sökülüp alınmasına nasıl izin verebilirim. Bir umut bekliyoruz" dedi.

Kızının en büyük hayalinin gazetecilik yapmak olduğunu belirten anne, "İliteşim Lisesi’ni kazandığında çok mutlu olmuştu. Ancak okulunu bile bitiremeden, bu acı olayı yaşadı. Kızımın hayatta kalabilmesi için herkesten dua bekliyoruz" diye konuştu.

OKUL ARKADAŞLARI YALNIZ BIRAKMIYOR

Deniz’i yalnız bırakmayan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nden arkadaşları, Deniz’in arkadaş canlısı ve güleryüzlü olduğunu belirterek, "Hayat dolu bir insandı. Acı haberi duyar duymaz hastaneye koştuk. Arkadaşımızın hayat mücadelesinde yanında olmak istedik. İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur" dileğinde bulundu.

 

...
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2011 Pazar 16:32:13
Güncelleme :14 Ağustos 2011 Pazar 16:34:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?