5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Deprem gibi göçük

Adana’da dün akşam, demiryolu ile mahalleyi birbirinden ayırmak için yürütülen duvar inşaatı, trenin geçişi sırasında çöktü. Bazı evlerin bahçe duvarları göçünce, vatandaşlar deprem olduğunu sanıp korkuyla dışarı çıktı.

Olay, Narlıca Mahallesi, 25. ve 7. Sokakların demiryolu ile birleştiği noktalar arasında saat 22.00 sıralarında meydana geldi.

Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü tarafından yapımı sürdürülen koruma duvarı inşaatı nedeniyle mahalle ile demiryolunu ayıran noktada sürdürülen çalışmalar, trenlerin geçişi esnasında oluşan sarsıntı az kalsın bir faciaya yol açıyordu.

Mahallenin ortasından geçen demiryoluna koruma duvarı yapmak için açılan çukur, akşam saatlerinde bir trenin geçişi sırasında büyük bir gürültü ile çöktü. Sarsıntı ile evlerinden çıkan mahalle sakinleri, deprem olduğunu sanarak polisi aradı.

Narlıca Mahallesi 25 Sokak 1 Numaralı evin bahçesinde depo olarak kullanılan bir oda da yıkıldı.

Olay yerine ulaşan güvenlik güçleri bölgeyi güvenlik çemberine alırken, Adana Büyükşehir Belediyesi CAN-KUR ekipleri de olay yerine çağrıldı.

CAN-KUR ekipleri, çöken alanda birilerinin olabileceğini düşünerek arama yaptı. Olayda ölen ya da yaralanan kimsenin olmazken, Narlıca Mahallesi Muhtarı İbrahim Kanay, yetkilileri daha önce çökme olabileceği konusunda uyarmalarına rağmen büyük tonajlı araçların sokağa girişine izin verildiğini, kimsenin kendilerini dikkate almadığını söyledi.

Olayın şokunu uzun süre atlatamayan vatandaşlar ise çökme esnasında deprem olduğunu sandıklarını, korkuyla dışarı çıktıklarında gördükleri manzara karşısında şaşkına döndüklerini kaydettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 14:07:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?