3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Dereceye giren öğrencilere ödül

Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ve AB Bilgi Büroları Ağı işbirliğinde organize edilen AB Öykü Yarışması’nın Adana etabında dereceye giren öğrencilerin ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Avrupa Birliği’ni kuran barış, birlik, eşitlik, özgürlük, güvenlik, dayanışma değerlerini vurgulamak, bu değerleri yetişmekte olan kuşaklara iletmek ve bu alanda düşünce dünyalarını zenginleştirmek amacıyla ortaöğretim 9. ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen yarışmada birinciliği Mehmet Özöncel Anadolu Lisesi’nden Yunus Emre Yıldız “Göç Yolu”, ikinciliği Dr. Mehmet Feyyaz Etiz Anadolu Lisesi’nden Esma Davulcu “Bir Demet Sevinç”, üçüncülüğü ise Mehmet Özöncel Anadolu Lisesi’nden Dilan Yaman “Zirvedeki Esaret” adlı öyküleriyle kazandılar.

Adana Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş, törende yaptığı konuşmada, yerel ve ulusal etap olmak üzere iki bölümden oluşan yarışmanın Adana bölümünde ödüle layık görülen öğrencilere ait eserlerin yarışmanın ulusal bölümüne katılmaya da hak kazandığını söyledi.

Ulusal etap değerlendirmesi sonuçlarının 18 Kasım’da Ankara’da Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Marc Pierini’nin katılımlarıyla gerçekleştirilecek törende açıklanacağını ve ilk 3 sırayı alan öğrencilerin Brüksel ve Paris seyahatleriyle ödüllendirileceklerini açıklayan Baş, “Ben Adana’dan dereceye giren öğrencilerimizin ulusal yarışmada da derece kazanarak, genç yaşlarında Avrupa Birliği’nin merkezi olan Belçika ve Fransa’yı görmelerini sağlayacak böylesine önemli bir fırsattan yararlanabilmelerini diliyorum” diye konuştu.

Törene, kendi adını taşıyan okulu yaptıran emekli subay Mehmet Özöncel’in de katılarak, dereceye giren öğrencilere ödüllerini bizzat vermesi duygusal bir ortam yaşanmasına yol açtı. Özöncel, genç bir subay olduğu dönemde askerlerin eğitim durumunu görmesi üzerine okul yaptırmaya karar verdiğini ve birikimlerini değerlendirerek bu hedefine ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Yaptırdığı okuldan yetişen öğrencilerin çeşitli alanlarda başarılar kazanmasının bu mutluluğunun daha da artmasını sağladığını vurgulayan Özöncel’in, “Şans oyunları oynayarak yeni bir okul daha yaptırabilmeme yetecek parayı kazanmaya çalışıyorum” diyerek yaptığı espri alkışlarla karşılandı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat da, ülkemizin tam üyelik yolunda müzakerelerini sürdürdüğü Avrupa Birliği konusundaki bu etkinliği son derece anlamlı ve önemli bulduğunu belirtirken, yarışmada dereceye giren öğrencileri kutladı.

Gençleri yarınlara hazırlamanın en önemli yolunun eğitim yatırımlarından geçtiğini belirten Büyükfırat, “Şu an aramızda bulunarak yaptırdığı okuldan yetişen öğrencilerin başarılarını gören Sayın Mehmet Özöncel için en anlamlı hediyenin bu olduğunu düşünüyorum. İsimlerini geleceğe taşımak uğruna eğitime katkıda bulunan tüm hayırseverlere şükranlarımı sunuyor ve henüz böylesine bir girişimde bulunmayan hayırsever işadamlarını okul yaptırmaya ve eğitim faaliyetlerine katkıda bulunmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerin kupa ve 100 Temel Eser adlı kitap setinden oluşan ödülleri, ATO Başkanı Şaban Baş, ATO Genel Sekreteri Ahmet Nevruz, Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Müdür Yardımcısı Muharrem Gelen ile kendi adını taşıyan okulu yaptıran Mehmet Özöncel, okul müdürleri ve öğretmenleri tarafından verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 13:03:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?