4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Destek yürüyüşü mitinge dönüştü

Adana'da, gözaltına alınan Demokratik Toplum Parti'li (DTP) yöneticilerin gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüş, PKK mitingine dönüştü.

DTP Adana İl Başkanlığı dün 12 ilde DTP'li yöneticilerin gözaltına alınmasını protesto etmek için Gülbahçesi Mahallesi Muhtarlığı önünden Karasu Kavşağı'na kadar yürüyüş düzenleyerek basın açıklaması yaptı. Protesto yürüyüşü kısa sürede PKK mitingine dönüştü. Yürüyüşe katılanlar Öcalan ve PKK lehine sloganlar atıldı. Yürüyüşün gerçekleştiği Gülbahçesi Mahallesi 2 Sokağın duvarlarında PKK yazıları dikkat çekti.

DTP Seyhan İlçe Başkanı Mehmet Nardan, yürüyüş sonunda yaptığı konuşmada, DTP'li yöneticilerin gözaltına alınmasını kınadıklarını belirtirken, gözaltına alınma sebeplerinin DTP'nin seçimlerde başarılı çıkmasından kaynaklandığını ileri sürdü. Şanlıurfa'da terörist başı Abdullah Öcalan'ın doğum gününde yaşanan olayları da kınadığını vurgulayan Nardan, burada terörist başı Öcalan'dan "Sayın Öcalan" diye bahsetti. Nardan, son olarak Kürt sorununun demokratik çözümü için adresi Öcalan olarak göstererek şöyle konuştu:

"Kürt sorununun çözümü Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan ve PKK'nın görüşleri dikkate alınarak yapılmalıdır. Ancak o zaman çatışmasız demokratik yollardan çözüm olur."

Kalabalık, açıklamanın ardından PKK ve Öcalan lehine sloganlar atarak dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 17:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?