4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Deterjan ve bozuk gıda operasyonu

SAHTE DETERJAN VE BOZUK KURU PASTA OPERASYONU

Adana'da bir depoya düzenlenen operasyonda, yılbaşı öncesi satışa sunulmak üzere hazırlanan 7 bin 500 paket tarihi geçmiş kuru pasta ve yaklaşık 1 ton sahte deterjan ele geçirildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Yüreğir ilçesi Akdeniz Mahallesi'nde bir depoda sahte deterjan üretildiği ihbarı üzerine depoya baskın düzenledi. Depoda yaklaşık 1 ton sahte deterjan ve 200 koli içerisinde 7 bin 500 paket son kullanma tarihi geçmiş kuru pasta ele geçirildi. Yapılan incelemede, kuru pastaların son kullanma tarihinin 13 Temmuz 2009'da dolduğu anlaşıldı. Suçüstü yakalanan ve aynı suçtan sabıkaları olduğu belirlenen T.T. gözaltına alınırken, sahte deterjan yapmakta kullanılan makinelere el konuldu.

Tarihi geçmiş kuru pastaların yılbaşı öncesi kenar mahallelerde pazarlanmak üzere hazırlandığı öğrenildi. Ele geçirilen malzemeler incelenmek üzere iki araçla emniyete götürüldü. T.T. hakkında halkın sağlığını tehlikeye atmaktan dava açılacağı bildirilirken, zanlıya ünlü deterjan markalarını bire bir taklit ettiği ve sahte deterjanları o ürünlermiş gibi sattığı için marka sahiplerinin de dava açabileceği belirtildi.

Zanlı, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilecek.

SAHTE DETERJAN VE BOZUK KURU PASTA OPERASYONU
SAHTE DETERJAN VE BOZUK KURU PASTA OPERASYONU
SAHTE DETERJAN VE BOZUK KURU PASTA OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2009 Cuma 09:57:04
Güncelleme :25 Aralık 2009 Cuma 17:57:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?