2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Devlet Hastanesi'nde yanlış tedavi iddiası

Adana’da yüksek ateşle kaldırıldığı Adana Devlet Hastanesi’nde iğne yapılan çocuğun ayaklarının sakat kaldığı iddia edildi.

İddiaya göre, olay, geçtiğimiz pazar günü Adana Devlet Hastanesi’nde yaşandı. Tarım işçiliği yapan Hülya ve Mehmet Yalaz çiftinin 3 yaşındaki çocukları Zehra, ateşinin yükselmesi nedeniyle Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürüldü. Burada Zehra’yı muayene eden nöbetçi doktor Zübeyir Çürük, ateşi bulunan küçük kıza iğne yaparak taburcu etti. İğnenin vurulmasından sonra Zehra’nın ayakları tutmaz oldu. Bunun üzerine çocuklarını tekrar aynı hastaneye götüren aile, görevliler tarafından kovulduklarını ileri sürdü.

Kızları Zehra’nın vurulan iğne sonucu sakat kaldığını iddia eden Yalaz çifti, Adana Adliyesi’ne giderek Dr. Zübeyir Çürük hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kızı Zehra ve eşi Hülya Yalaz (32) ile birlikte adliyeye gelen 9 çocuk babası Mehmet Yalaz (32), hastanede yapılan iğneden sonra kızının felç olduğunu ileri sürürek, "İğne yapıldıktan sonra Zehram ayakları üzerine basmaz, yürüyemez oldu. Doktorla görüşmek için gittiğimizde bizi kovdular. Paramız olmadığı için özel hastaneye de gidemiyoruz. Doktor Zübeyir Çürük’ten şikayetçiyim. Cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Yalaz çifti, şikayet dilekçesiyle birlikte doktorun yazdığı reçeteyi de Cumhuriyet Savcısı’na verdi.
Adana Devlet Hastanesi Doktoru Zübeyir Çürük ise hakkındaki iddiaları kabul etmedi. Çürük, "Yaptığım tedavinin arkasındayım. Aynı hasta aynı şekilde gelirse tekrar aynı tedaviyi uygularım. Ben görevimi yaptım" diye kendini savundu.

Adana-İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 11:32:27
Güncelleme :29 Aralık 2004 Çarşamba 15:05:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SEVTAP ÇÜRÜK IP: 88.226.190.xxx Tarih : 7.12.2008 20:54:51

suçladığınız doktorun iğne yapıldığı gün nöbetçi bile olmadığını bile bile halen bu haber yayınlanıyor.hastanın elindeki reçete 1 gün önceki muayene reçetesidir ve iğne yapıldığı gün Dr Zübeyir çürük hastanede nöbetçi bile deyildir bu savcılıkta ispatlanmıştır