4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Devlet hastanesine yara bakım ünitesi

Adana Çukurova Devlet Hastanesi'nde açılan "Yara Bakım Ünitesi"nde hastalar farklı branşlardaki uzman hekimler tarafından tedavi ediliyor.

Çukurova Devlet Hastanesi Başhekimi Aşkım Tüfekçi, yaptığı açıklamada, Yara Bakım Ünitesi'nin 4 odalı, 8 yataklı bir birim olduğunu, servisin kurulma aşmasının 2005 yılında başlandığın ve 2008 yılının sonlarında hizmet vermeye başladığını söyledi.

Servisin kurulma aşmasında Çukurova Üniversitesi Tıp fakültesi Balcalı Hastanesi Yara Bakım Ünitesi'nden yardım aldıklarını belirten Tüfekçi, "Sadece üniversite hastanelerinde bulunan bir üniteyi hastanemize kazandırdık. Bir ortopedi uzmanı kontrolünde hastalara, farklı branşlardaki uzman hekimler tarafından kombine bir tedavi uygulanıyor" dedi.

Tüfekçi, serviste deri grefti hizmeti de verildiğine dikkat çekerek şunları kaydetti:
"Özellikle metobolik hastalarda, ayakla ilgili rahatsızlıklar, beslenme bozukluğu olan hastalarda enfeksiyon oluşma riski olabilir. Yaranın iyileşme süreci uzundur. Tek bir yerden yapılan tedavide bu riskler ortadan kalkıyor. Mesela şeker hastası 3-4 doktor tarafından takip edilmesi lazım. Ayağında yara olan ve aynı zamanda şeker hastası olan bir kişiye aynı anda müdahale edilebiliyor."

Yeni açılan ünitede hastaların, tek kişilik odalarda LCD ekran televizyon, klima ve mini buzdolabına sahip olduğunu belirten Tüfekçi, hastalar için her şeyin düşünüldüğünü ifade etti.

Tüfekçi, yaptıkları yeniliklerde vatandaşa daha iyi ve daha modern sağlık hizmeti sunmaya amaçladıklarını sözlerine ekledi

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 10:57:57
Güncelleme :2 Mart 2009 Pazartesi 11:14:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?