4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

DHKPC'li mahkumun yaşam savaşı

Yasa dışı sol örgüt DHKPC'ye üye olmaktan tutuklanarak 34 yıl hapis cezasına çarptırılan ve cezaevindeki 14. yılında damak kanserine yakalanan 37 yaşındaki Güler Zere, yaşam mücadelesi veriyor.

Güler Zere, Elazığ'da liseyi bitirdikten sonra yasa dışı DHPKC tarafından kandırılarak dağa çıkartıldı. Zere, henüz 23 yaşında hayatının baharındayken yasa dışı örgüte üye olmak ve eylemlere katılmak suçundan 1995 yılında Malatya Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından yargılanarak 34 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Verilen hapis cezasının infazını çekmek üzere Malatya Cezaevi'nde bir süre yatan Zere, daha sonra Elbistan Cezaevi'ne, buradan da Adana'nın Karataş ilçesinde bulunan cezaevine gönderildi. Zere,cezasının 14. yılını doldurduğunda damak kanserine yakalanarak hayat mücadelesi vermeye başladı.

Baba Haydar Zere ise, kızının cezaevine girmesinden çok onun kanser hastalığına yakalanıp yeteri kadar tedavi olamamasından yakınıyor. Baba Zere, kızının dişinin kenarında çıkan et nedeniyle hastaneye kaldırıldığını belirterek, "Kızım cezaevi tarafından Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne getirildi. Ancak hiçbir tahlil yapılmadan geri gönderilmiş. Daha sonra dişindeki et büyüyünce tekrar Balcalı'ya getirilmiş. Bu kez tahlil falan yapılmış. Ancak yer olmadığı için kızım hastaneye alınmamış. 1 sonraya gün verildikten sonra kızım tekrar hastaneye getirilmiş. Bu kez kulak burun boğaz ile birlikte ortak tedavi yapılmış. Ve kızımın kanser hastalığına yakalandığı ortaya çıkmış. Kızım damak kanseri şuanda. Damağının bir tarafı kulağına kadar tamamen alındı. Ne konuşabiliyor ne de doğru düzgün bir şey yiyebiliyor" dedi.

Kızının cezaevinde olduğu için tedavisinin doğru düzgün yapılmadığını ileri süren baba Zere, şunları kaydetti:

"Kızım, o benim canım ciğerim. Ben Elazığ'dan sürekli Adana'ya gelip gidiyorum. Onu çok kolay göremiyorum. Tedavisini doğru düzgün yaptıramıyorum. Keşke kanser olmasaydı da ömür boyu hapis yatsaydı. Her gün bin kez ölüyoruz. Çok büyük acılar çekiyoruz. Kızım göz göre göre ölüme gidiyor benim elimden bir şey gelmiyor."

Zere, kızının tedavisi için Adalet Bakanlığı'ndan yardım istediğini, tek kızının elinden kaydığını söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 10:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?