4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Dikkatsizlik bacağından ediyordu

Adana'da bir mısır tarlasında bekçilik yapan yaşlı adam, çalışır haldeki biçerdövere bacağını kaptırdı.

Alınan bilgiye göre, Gökçeler köyündeki mısır hasadının yapıldığı bir tarlada bekçi olarak çalışan 60 yaşındaki Mehmet Emin Toker, bir anlık dikkatsizlik sonucu iki bacağını birden çalışır haldeki biçerdövere kaptırdı. Yaşlı adamın yardımına önce tarladaki işçiler koştu. Ancak işçiler, biçerdöverde sıkışan Toker'i çıkaramadı.

Bunun üzerigne Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Cankur ekiplerinden yardım istendi. Can-Kur ekipleri, kısa sürede olay yerine gelerek yaşlı adamı kurtarmak için çalışmalarına başladı.

Toker'in biçerdöverin merdaneleri arasında sıkışan bacağını kurtaramak kolay olmadı. Yaşlı adamın sol bacağını sıkıştığı yerden çıkartmayı başaran ekip, sağ bacağı ise çıkartmakta güçlük çekti. Yaklaşık yarım saat süren bir çalışmayla kurtarılan Toker'e olay yerinde hazır bekleyen sağlık görevlileri hemen müdahale etti. Sol bacağı kopmak üzere olan yaşlı adam, daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Tarlada çalışan işçiler, yaşlı adamın biçerdövere mısır atmak istediği sırada şalvarının biçerdöverin merdaneleri arasına sıkıştığını belirterek, "Bacakları merdaneler arasında sıkışmıştı. Önce biz yardım etmeye çalıştık. Kurtaramayınca da Can-Kur ekiplerine haber verdik. Bir anlık dikkatsizlik sonucu gelişti" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 15:30:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?