4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Dilara'nın hayvan sevgisi

Adana'da açlık ve susuzluktan bitkin düşen sokak köpeğini sahiplenerek evine götüren Üniversite öğrencisi Dilara Baksi, "Önemli olan cins köpek beslemek değil, nemli olan onun yoldaşlığı ve kurduğunuz dostluktur" dedi.

Adana'da arkadaşıyla yolda yürürken açlık ve susuzluktan bitkin düşen bir sokak köpeğiyle karşılaşan Çukurova Üniversitesi Radyo Televizyon 2. sınıf öğrencisi Dilara Baksi, sevgiye muhtaç olan sokak köpeğinin önce karnını doyurdu. Gösterilen ilgiden memnun olan sokak köpeği Üniversiteli Dilara'nın peşini bırakmayarak evine kadar takip etti.

Ailesini ikinci bir köpeğe ikna edemeyen Dilara, çok üzülmesine karşın ailesine karşı verdiği mücadeleyi elden bırakmadı. 1 hafta boyunca Dilara'yı evin önünde bekleyen köpek, sonunda ailenin de rızasıyla Baksi ailesinin köpeği oldu.
15 aylık Terrier cinsi bir köpeğinin daha olduğunu belirten Baksi, "2 hafta önce arkadaşımla yürürken susuzluktan sünmüş ve aç olduğu belli olan bir köpekle karşılaştım. Sokak köpeğinin haline acıyarak köpeğin karnını doyurup susuzluğunu giderdik. Köpekle kısa süre oyun oynadıktan sonra oradan ayrıldık. Sevgiye muhtaç olduğu her halinden belli olan hayvan peşimizi bırakmadı. Bizi evimize kadar takip etti. Çok ilginçtir ki evimizin önüne gelip durdu. Hep gider diye bekledim ama oturup balkonumuzu izliyordu. Yağmur yağdığı bir gün çok ıslanmıştı. Ogün ailemi ikinci bir köpeği beslemem konusunda ikna ettim" dedi.

"Çilay" adını verdiği köpeği veterinere götürdüklerini, aşı yaptırdıklarını belirten Baksi, "Petshoplardan hayvan alınmasına karşıyım. Önemli olan cins kopek beslemek değil önemli olan onun yoldaşlığı ve kurduğunuz dostluktur. Siz hangi cins hayvan beslerseniz besleyin onların size hissettirdiği şey hep aynı olacak, sevgi. Bundan da daha önemli hiçbir şey olamaz. O kadar sahipsiz başıboş, işkenceye uğraşım, açlığa maruz kalan savunmasız sokak hayvanları dururken para verip hayvan satın almayalım. Hayvan ticaretini desteklemeyelim" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2009 Cuma 12:25:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?