4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Dilenciler operasyonla yakalandı

Adana'da, şehir merkezi ve cami önlerinde dilenen 7 kişi zabıta ve polis ekiplerinin operasyonlarıyla yakalandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü'nün koordinesi ile Seyhan ve Büyükşehir Belediyeleri Zabıta ekiplerinin destekleriyle düzenlenen ortak çalışmada yakalanan dilencilerin üzerinden 110 bin TL çıktı.

Yakalanan dilencilerle ilgili 'Kabahatler Kanunu'na göre yasal işlem başlatıldığı ve üzerlerinden çıkan paraya el konulduğu belirtildi.

Şehre dilenmek için çevre il ve ilçelerden gelenlerin sayısının özellikle Cuma günleri artış gösterdiği belirten Seyhan Belediyesi yetkilileri, "Haftanın her günü yapılan denetimler bir süredir polis takviyesinde gerçekleştiriliyor. Duygu istismarcıları olarak nitelendirdiğimiz dilencilere yönelik çalışmalara bundan böyle de aralıksız olarak devam edeceğiz" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 17:00:37
Güncelleme :29 Mayıs 2009 Cuma 17:06:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adanalı IP: 194.29.214.xxx Tarih : 30.05.2009 10:06:20

sizler bu vatandaşları topluyorsunuz belediye olarak çok güzel pekala bu esnafın hali ne olocak vergisi var kirası var  kaldırımlarda yüreyemekte güclük çektiğimiz bir  metropol şehir adanada yakışmıyacak seyyar satıcılara göz yumuluyor belediye tarafından hiç bir şehirde bukdar seyyar satıcı görmedim kimse buna dur diyemedi adanada tebrik ediyorum