1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Din görevlileri sigarayı bırakıyor

DİN GÖREVLİLERİ SİGARAYI BIRAKIYOR

Adana'da Seyhan İlçe Müftülüğü, 3 ayların başlangıcı ve Regaip Kandili nedeniyle din görevlileri ve cemaat arasında "Sigarayı bırakma kampanyası" düzenledi.

"Ey kardeşim 3 aylara sigarasız gir, çevreni, aileni ve Allah'ı sevindir" sloganıyla hayata geçen kampanya, imam, müezzin ve din görevlilerinin, ceplerinde ki sigara paketlerini, Seyhan İlçe Müftüsü Halil Uzun'a teslim etmeleriyle başladı. Müftülük salonunda ki kampanya tanıtım toplantısına Yeşilay Cemiyeti Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba ile, çok sayıda din görevlisi ve personel katıldı.

"Allah'ın emanet olarak insana verdiği bedeni, hiç kimsenin, herhangi bir şekilde onu ortadan kaldırmaya, ona zarar vermeye hakkı yoktur" diyen Seyhan İlçe Müftüsü Halil Uzun, "Peygamber efendimiz, bir çok Hadis-i Şerifte, sağlığa son derece önem vermemiz gerektiğini buyurmuştur. Çünkü sağlık olmazsa ibadet de olmaz. Bugün Türkiye'de, 40 bin insan, her yıl sigaraya bağlı Akciğer Kanseri'nden vefat etmektedir" dedi.

Sigaranın, manevi yönden de zararları bulunduğunu hatırlatan Uzun, şunları söyledi:

"Sigaranın içerisinde kul hakkı vardır. Sigara içen bir ailenin reisi, başta eşi olmak üzere ağız kokusuyla onu rahatsız etme hakkına da sahip değildir. Mübarek aylara başladığımız şu günlerde, daha fazla ibadete yöneleceğiz, daha çok camilere gideceğiz. Secdeye beraber vardığımız yanımızda ki mümin kardeşimizi, sigara kokan ağzımızla rahatsız etmeye hiç hakkımız bulunmamaktadır. Sigara israf olduğu için haramdır."

Yeşilay Cemiyeti Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba ise kampanyanın diğer kamu kurum ve kuruluşlara örnek olmasını temenni ederek, "Bu kampanya bizleri çok sevindirdi ve heyecanlandırdı. Biz yalnızca sigara değil, alkol, uyuşturucu, madde bağımlılığı ve hatta ekran bağımlılığı yada zararlı internet siteleriyle de mücadele ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından, sigarayı bırakan din görevlileri, ceplerindeki sigara paketini Müftü Halil Uzun'a teslim etti. Uzun ise sigara paketini bırakanlara hediye verdi. Yeşilay Cemiyeti Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba da örnek davranışından dolayı Müftü Uzun'a Yeşilay rozeti taktı. Kampanya ile ilgili bilgilerin, bu Cuma hutbesi sonunda cemaate verileceği bildirildi.

DİN GÖREVLİLERİ SİGARAYI BIRAKIYOR
DİN GÖREVLİLERİ SİGARAYI BIRAKIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2011 Perşembe 15:40:04
Güncelleme :3 Haziran 2011 Cuma 12:00:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?