1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Direk değil ölüm saçıyor

YOL ORTASINDA YÜKSEK GERİLİM DİREĞİ

Adana'da, yol ortasında bulunan yüksek gerilim direği görenleri hayrete düşürüyor.

Uzmanların elektrik çarpılmalarının yanı sıra kanser riski taşıdığı için yerleşim alanlarının uzağına kurulması gerektiğini söylediği yüksek gerilim hattı Akıncılar Mahallesi'nde bir sokağın tam ortasından geçiyor. Sokakta oturan vatandaşlar bu tehlikeden kaçmak için evlerini satılığa çıkardıklarını ancak satamadıklarını bildirdi. Yüksek gerilim direği en fazla çocuklar için tehlike oluşturuyor. Direğin üzerinde "Tehlikelidir" yazsa da çocukların tehlikeye aldırmadan altından geçip direğe tırmanarak oyun

oynadığı görülüyor.

45 yıldır Akıncılar Mahallesi'nde oturduğunu belirten Ayşe Öztürk (65), ilk geldiği yıllarda mahallenin pamuk tarlası olduğunu bir tane bile ev olmadığını ifade ederek, "O zaman burada ev yoktu. Bu direk de burada duruyordu. Daha sonra buraya evler yapıldı, direk yolun ortasında kaldı. Bu direkte 4 kişi akıma kapılarak hayatını kaybetti. Mahalle sakinleri olarak direğin kaldırılması için Tedaş'a başvurduk ancak bir türlü direği buradan kaldırmadılar" dedi.

Özellikle çocukların direğe tırmandığını söyleyen Öztürk, direğin bu sokaktan bir an önce kaldırılması gerektiğini anlattı.

Tedaş yetkililerinin ise direğin üst kısmına dikenli tel yerleştirerek çocukların tırmanmasının önüne geçmeye çalıştığı görüldü. Tedaş'tan konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

YOL ORTASINDA YÜKSEK GERİLİM DİREĞİ
YOL ORTASINDA YÜKSEK GERİLİM DİREĞİ
YOL ORTASINDA YÜKSEK GERİLİM DİREĞİ
YOL ORTASINDA YÜKSEK GERİLİM DİREĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2011 Pazar 10:48:01
Güncelleme :30 Ocak 2011 Pazar 22:25:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?