2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Direnişçilere Arapça çağrı

Merkezi Ankara’da bulunan Vinsan firması’nın Bağdat’ta bulunan şantiyesinde çalışırken Iraklı direnişçiler tarafından kaçırılan işçilerden Hüseyin Erdal Sarıkaya (30) ile Yaşar Artuk’un (24) aileleri bir araya gelerek direnişçilere mesaj gönderdi.

İşçilerden Hüseyin Erdal Sarıkaya’nın annesi Yıldız Sarıkaya, babası Mazlum Sarıkaya ile Yaşar Artuk’un babası Muzaffer Artuk, her iki işçinin de halası olan Bese Gül ile diğer akrabalarının katıldığı toplantıda, yüzünü yazmasıyla gizleyen ve adını açıklamayan bir kadın, Arapça olarak direnişçilere mesaj okundu. Okunan ortak mesajda "Ey kardeşler. Vinsan Şirketi’nde çalışırken rehin aldığınız 10 kardeşimiz sizinle Müslüman din kardeşidir. Kardeşlerimizden iyi haber bekliyoruz. Bunun için önce Allah’a sonra size güveniyoruz" denildi.

Baba Mazlum Sarıkaya, oğlunun 7 ay önce çalışmak için Irak’a gittiğini belirterek, "Bizi aradığında Türk firmasında çalıştıkları için kendilerine Iraklılar’ın iyi davrandığını söylemişti. Ancak kaçırıldığını öğrenince şok olduk" dedi.

Kaçırılan işçilerin halası Bese Gül ise "Müslüman ülke, bu gençlerin canına kıymasın. Bu gençler oradaki insanların yararı için çalışıyorlardı" diyerek gözyaşı döktü.

iha-adana
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2004 Cuma 12:21:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?