3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Dişhekimlerinden başhekime ziyaret

Adana Dişhekimleri Odası Başkanı Asım Savaş, Numune Hastanesi Başhekimliği görevine yeni atanan Prof. Dr. Metin Aydın’ı ziyaret ederek, hastanelerdeki dişhekimlerinin, Sağlık Müdürlüğü tarafından Kanal Yolu’ndaki yere kaydırılması konusundaki rahatsızlıklarını dile getirdi.

Oda yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Numune Hastanesi Başhekimi’ne "hoş geldin" ziyaretine giden Savaş, Aydın’a yeni görevinde başarılar diledi.

Savaş, Adana Dişhekimleri Odası olarak desteklerini esirgemeyeceklerini belirterek, Aydın'a, Adana’da serbest dişhekimliği yapan üyelerinin sorunlarını aktardı. Savaş, “Odamıza kayıtlı serbest dişhekimleri iş yapamaz hale geldi. Türkiye’de tüm kurumlarda özelleştirme politikası uygulanırken, dişhekimliğinde tam tersi devletleştirme politikasını yanlış bulmaktayız. Özel muayenehanelerden hizmet alınmasına yönelik çalışmaların hız kazandığı şu günlerde yeni ağız ve diş sağlığı merkezlerinin açılmasından oldukça rahatsız oluyoruz. Ayrıca, Numune Hastanesi’nde ve Çukurova Hastanesi’nde çalışan dişhekimlerinin tıbbi nosyondan uzak bir ortamda, merdiven altı gibi apartman altlarında toplayıp, bir arada ‘merkez adı altında’ çalışmaya zorlamak abesle iştigaldir. Bir deşhekimine günde 30-40 hastaya baktırmak hem hekimin sağlığı hem de hastalar açısından büyük bir dezavantaj olur. Dişhekimleri Odası olarak meslektaşlarımızın bu şekilde çalışmaya zorlanmasını kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

Numune Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Metin Aydın da, kendisinin göreve başlamadan once böyle bir program yapıldığını, buna uymak zorunda olduğunu belirterek, “Dişhekimlerinin hastanemizde faaliyet göstermesinden hiçbir rahatsızlık duymuyorum. Eğer gitmezlerse halihazırda bir yerleri olduğunu belirtmek isterim. Ancak gitmeleri durumunda da orayı değerlendirip büyük ihtimalle yoğun bakım ünitesine çevirmeyi düşünüyorum” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 17:34:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?