2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Diyaliz hastası Naz'ın yaşama azmi

Adana'nın Ceyhan ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Leyla Naz, iki böbreğinde de tümör bulunması nedeniyle 2 yıldır günde 8 saat diyalize bağlı olarak ders çalışıyor.

Ceyhan'ın 6 Ocak Mahallesi'nde oturan Kız Meslek Lisesi 2. sınıf öğrencisi Leyla Naz, tüm olumsuzluklara karşı okulunu bırakmadığını belirterek, "Ben hiçbir zaman bir hasta gibi yaşamadım. Her zaman pozitif oldum. Okulumu bir gün bile bırakmayı düşünmedim. Hayata bağlılığım devam ediyor. Allah'a çok şükür bazen hastalığımı bile inkar ediyorum. Hiçbir sosyal yaşantımın olmaması bazen beni üzüyor. Ailem, arkadaşlarım ve öğretmenlerim bana hep destek oldu. Okuyup ileride doktor olmak istiyorum" dedi.

Anne Hamide Naz (38), kızının böbrek hastalığına yakalandığı için mutsuz olduğunu dile getirerek, "10 yıldan bu yana kızımın tedavisi için gezmediğimiz hastane kalmadı. Geçim sıkıntısı yaşadığımız için istediğimiz her şeyi yapamıyoruz. Gün geçtikçe kızımın durumu kötüye gittiği için doktorlar 2 yıldan beri diyalize bağladı. Leyla'nın odası ilaçlarla dolu. Kızımın iyileşmesi için kendi böbreğimi vermek istiyordum, ancak uyuşmazlık nedeniyle bu mümkün olmadı. Kendisine uygun böbrek bekliyoruz. Herkesi bu konuda daha duyarlı olmaya bekliyorum" diye konuştu.
İnşaat işçisi olan baba Abdulhakim Naz (36), ise kızının hastalığının 10 yıldır devam ettiğini son iki yıldan beri de diyaliz makinesine bağlı yaşadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Gitmediğim doktor ve hastane kalmadı ancak Leyla'nın böbreklerini kurtaramadık. Maddi durumum yok. Zaten yeşil kartlı bir aileyiz. Kızım nerdeyse okuma hastası, okumayı çok seviyor. Kendisine engelli aylığı bağlanması için başvuruda bulunduk yüzde 80 iş göremez raporu olmasına rağmen 'yatalak değil' gerekçesiyle maaş bağlatamadık. Benim kızım zaten günde 8 saat yatakta daha nasıl olsun. Ama en önemlisi insanlarımızın organ nakline karşı daha duyarlı olmasını istiyorum. Çünkü bu durum herkesin başına gelebilir."

Kız Meslek Lisesi Müdürü Melahat Doğan ise başarılı öğrenci için böbrek nakli beklediklerini ifade ederek, "Leyla Naz okulumuzun çocuk gelişim bölümünün başarılı öğrencilerinden biri. Öğrencimiz diyaliz hastası olmasına rağmen bugüne kadar okulunu hiç aksatmadı. Düzenli ve çok disiplinli, kendisiyle barışık hayata umutla bakan bir öğrenci" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 15:26:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?