4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Diyaloğu geliştirme çabası

Adana'da dernek başkan ve yöneticilerine, Başbakanlık AB Genel Sekreterliğince yürütülen "Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Arasındaki Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi Projesi'nden nasıl yararlanabilecekleri anlatıldı.

AB Genel Sekreterliği AB Uzmanı Devrim Kodakçı, Valilik'teki toplantıda, proje kapsamında verilen "tercüme hizmetleri" konusunda dernek başkan ve yöneticilerini bilgilendirmek amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini belirtti.

AB üyelik sürecinde sivil toplum kuruluşlarının Birliğe entegrasyonunun sağlanmasını, sivil toplum kuruluşları arasındaki diyaloğun geliştirilmesini amaçlayan proje için 19.3 milyon euro kaynak aktarıldığının altını çizen Kodakçı, proje çerçevesinde Kentler ve Belediyeler Programı'na 5 milyon euro, Meslek Örgütleri Programı'na 3 milyon euro, Üniversiteler Programı'na 9.3 milyon euro, Diyalog İçin Gençlik Girişimleri Programı'na da 2 milyon euro ayrıldığını ifade etti.
Bu projeyle birtakım yanlış anlaşılmaların da düzeltilmesinin hedeflendiğini kaydeden Kodakçı, proje çatısı altında desteklenen 119 hibe projesinin başladığını vurguladı.

"Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi Projesi-2"nin de hayata geçirildiğini aktaran Kodakçı, bu kapsamda Kültür-Sanat Programı için 2 milyon euro, Balıkçılık Programı için 2 milyon euro, Mikrohibe Programı için de 200 bin euro kaynak ayrıldığını belirtti.
Daha sonra Proje Takım Lideri Simon Forrester, proje kapsamında verilen "tercüme hizmetleri" konusunda bilgiler verdi.

Adana İl Dernekler Müdürü Recep Kurtoğlu da, toplantının, sivil toplum kuruluşlarının ileriki dönemde daha başarılı projeler ortaya koyması için faydalı olmasını ümit ettiğini kaydetti.

Toplantıya; Vali Yardımcıları Fikret Deniz ve İsmail Korkmaz ile dernek başkan ve yöneticileri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 12:05:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?