5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Diyanet'e otopark geliri

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Merkez Camii yanındaki müze ile akaryakıt istasyonunun kaldırılacağını, altının otopark, üstünün ise yeşil alan yapılacağını söyledi. Durak, otoparkın Diyanet'e verileceğini açıkladı.

"Kutlu Doğum Haftası" nedeniyle Adana’da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Başkan Durak’ı makamında ziyaret etti. Prof. Bardakoğlu’na slayt sunumunda bulunan Başkan Durak, ayrıca bir de müjde verdi.

Merkez Camii yanındaki müze ile akaryakıt istasyonunun kaldırılacağını, altının otopark, üstünün de yeşil alan olarak Adanalılar’a kazandırılacağını kaydeden Başkan Durak, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Zemine yapılacak otoparkı Diyanet’e vereceğiz. Böylece Diyanet kalıcı gelire kavuşurken, Merkez Camii’nin de otopark sorunu kökten çözümlenmiş olacak. Ayrıca, Eski vilayet yönünden D-400 Karayolu’nun güneyi ile kuzeyi alttan birleştirilecek. Toprak altından araç ve yaya geçişi sağlanacak. Bir diğer araç ve yaya geçişi ise Cumhuriyet Caddesi ile Merkez Parkı arasında yapılacak."

Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın Seyhan Vadisi’ne vurulacak son neşterle ilgili düşüncelerini maket ve projede dinleyen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, "Proje tamamlandığında, otopark sayesinde kalıcı gelire kavuşacağız. Bu çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 14:56:32
Güncelleme :26 Nisan 2005 Salı 12:20:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?