4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Doğalgaz abonelik işlemleri başladı

Adana'da ilk doğalgaz abonelik işlemleri başladı.

İlk abonelik işleminin yapıldığı toplantıda konuşan Aksagaz Türkiye Koordinatörü Yaşar Arslan, merkez Yüreğir ilçesi Atakent konutlarının olduğu bölgede sistemin son testlerinin yapıldığını belirtti.

Atakent konutlarında sistemde ilk gazı yakma işleminin akşam yapılacağını belirten Arslan, "Atakent'te bin konuta şu an gaz kullandırabilir durumdayız. Önümüzdeki süreçte çalışmalar daha seri yürüyebilecek vaziyettedir. Doğalgaz denince herkesin aklına ısınma geliyor. Buradaki yanlış anlaşılmayı düzeltmek lazım. Doğalgaz bir enerji türüdür ve değişik alanlarda kullanılabiliyor. Merkezi soğutma sistemi olan yerlerde de doğalgaz kullanılabilecektir. Bununla ilgili çok yoğun çalışan firmalar var" dedi.

Çukurova bölgesinde Mersin, Hatay, Osmaniye ve Adana'da çalışmaların devam ettiğini kaydeden Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İlk başlangıcı Adana'da yapıyoruz. Yarın da Tarsus'ta abone alımı yapacağız. Mersin bölgesinde de yaptığımız hatlara gaz verdik. İlerde de daha geniş alanlara gaz vermek istiyoruz. Tarsus bu ay içinde gaz verilme aşamasına geliyor. Osmaniye'ye bu ay içinde gaz vermeyi istiyoruz. Bu bölgedeki faaliyetleri daha seri yürüyecek."

200 metrekareye kadar olan evlerde abonelik koşulunun 167 dolar olduğunu kaydeden Arslan, bölgeye 55 milyon dolar civarında yatırım yapıldığını söyledi. Arslan, önümüzdeki süreçte kriz ortamı olmasına rağmen yatırımların devam edeceğini ifade etti.

Adana'nın kuzeyine ne zaman doğalgaz verileceğine ilişkin bir soru üzerine Arslan, belediye ile kazı izinleri konusunda yürütülen çalışmaların neticelenmediğini belirtti. Arslan, "10 gün içinde neticelendirmek istiyoruz. Belki olumsuz bir gelişme de olabilir. Başkan son bir çalışma yapıyor, bunun sonucunu bekliyoruz. Adana bölgesindeki çalışmalarımızı yavaşlattık" diye konuştu.
Arslan, bölgede 1 milyon konut bulunduğunu, bunların yüzde 50'sine tekabül eden 500 bin aboneyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından Yılmaz Ünlü ve Yusuf Gökdemir isimli vatandaşların abonelik işlemleri yapıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 16:55:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?