4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Doğankentliler yol kapattı

ADANA'DA YOL KAPATMA EYLEMİ

Adana-Karataş yolunda bugün meydana gelen trafik kazasında hamile bir kadının hayatını kaybetmesi üzerine vatandaşlar yolu kapatarak eylem yaptı.

Yaklaşık bir ay önce 4 çocuk annesi Hanım Olgun'un (52) hayatını kaybettiği merkez Yüreğir ilçesi Doğankent Mahallesi'nde bugün bir otomobil, Karataş yolunda karşıdan karşıya geçmek isteyen hamile 18 yaşındaki Dilek Çalım'a çarptı. Kazada hayatını kaybeden genç kadın, düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Yaşanan kazaları protesto etmek isteyen Doğankent halkı, çöp konteynerleri ve meyve-sebze kasaları ile Adana-Karataş yolunu trafiğe kapattı. Aynı bölgede sürekli kazaların olduğunu

belirten vatandaşlar, yetkililerden yardım istedi. Kazaların önüne geçilmesini isteyen vatandaşlar, uzun süre yolu açmadı. Vali İlhan Atış ile görüşmek isteyen vatandaşlar ile jandarma ekipleri arasında gerginlik yaşandı. Uzun süren ikna çabalarına rağmen vatandaşlar eylemlerinden vazgeçmezken, Vali Vekili Fikret Deniz'in olay yerine gelmesiyle vatandaşlar eyleme son verdi. Karataş yolu trafiğe açılırken, saatlerce yolun açılmasını bekleyen sürücüler isyan etti.

ADANA'DA YOL KAPATMA EYLEMİ
ADANA'DA YOL KAPATMA EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2009 Cumartesi 19:31:01
Güncelleme :28 Kasım 2009 Cumartesi 19:44:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?