4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Doğu Akdeniz Sivil Toplum Panayırı

Adana Gençlik Birliği Derneği (AGBİDER) tarafından düzenlenen "Doğu Akdeniz Sivil Toplum Panayırı" Adana dışından 20 olmak üzere toplam 100 sivil toplum kuruluşunun katılmasıyla açıldı.


Atatürk Parkı 75. Yıl Sanat Galerisi önünde düzenlenen törende konuşan AGBİDER Başkanı Nuriye Özkan, Adana Gençlik Birliği Derneği'nin sosyal etkinliklerle, ulusal ve uluslararası projelerle gençlerin hayata aktif katılımını ve çalıştıkları her organizasyonda inisiyatif almalarını hedef edindiklerini söyledi. Özkan, "Misyonumuz, insan ve doğa sevgisi taşıyan, insan haklarına saygılı, demokratik değer, tutum ve davranışlara sahip bireyler yetiştirmek, gençlerde örgütlenme bilincini, birliği ve
beraberliği sağlamak, gençlerin aile, toplum ve ulus bağlarının güçlenmesine katkıda bulunarak sosyal fayda üretmelerine yardımcı olacak bir ortam hazırlamaktır" dedi.


Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Hatay, Osmaniye, Mersin ve Niğde illerinde aktif çalışan sivil toplum kuruluşlarının da panayıra katıldığını dile getiren Özkan, çevre illerden 20, Adana'dan 80 sivil toplum kuruluşunun panayıra katıldığını belirtti.


Adana Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösteri düzenledi. Panayır, 2-3 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

İha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 12:18:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?