2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Dolandırılan aile hastanede perişan oldu

Lösemili çocuklarından biri ölen Antakyalı Gözübüyük ailesi, diğer 2 çocuğunu da kaybetmekten korkuyor. İşsiz baba, çocuklarının tedavi parasını dolandırıcılara kaptırırken, çaresizlik içinde gözyaşı döken anne, uzanacak yardım eli bekliyor.

Antakyalı Suat-Ayhan Gözübüyük çiftinin dramı 3 yıl önce çocukları Ece’nin lösemiye yakalanmasıyla başladı. 3 yaşındayken lösemi olan kızları Ece’nin tedavisi için Ankara’ya giden aile, kızlarını tedavi ettirmeye çalışırken, önce Eda (7) sonra da Salih (4) adlı çocukları aynı hastalığa yakalandı. 3 yıldır 3 çocuklarının tedavisi için varını yoğunu ortaya koyup hastaneleri mesken tutan aile, 40 gün önce çocuklarından Ece’yi kaybetti.

Şimdi Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde tedavi gören çocuklarının başında bekleyen anne Suat Gözübüyük, "Doktorlar bunları da kaybedebilirsiniz diyorlar. İlik nakli yapılması gerekiyormuş. Onları da kaybetmekten korkuyorum. Hiçbir şeyimiz yok. Çocuklarımız da hasta. Mademki Allah bize bu hastalıkları verdi. Bari eşimin işi olsa. Yiyecek paramız da kalmadı. Ne yapacağımı bilmiyorum" diyerek gözyaşı döktü.

Hastanede aynı yatağı paylaşan Eda ile Salih, aynı hastalıktan ölen kardeşlerinin fotoğraflarını ellerinden düşürmüyor.

Öte yandan hastanenin bahçesinde yatıp kalkan işsiz baba Ayhan Gözübüyük de, hastane tanıştığı bir kişinin "Seni yurt dışına göndereceğim" diyerek 400 milyon lirasını dolandırdığını iddia etti.

Kan kanseri olan çocuklarını tedavi için biriktirdiği 400 milyon lirayı Ç.Ü. Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde tanıştığı Özkan Derinpikal’un, yurtdışına gönderme vaadiyle aldığını ileri süren Gözübüyük, Cumhuriyet Savcılığı’na başvurdu.

adana
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 11:12:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?