4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Dolandırılan şoför böbreğini satıyor

Adana'da, çalıştığı nakliye şirketinin alacağını vermediğini, 2 pasaport, uluslararası sürücü belgesi ve ehliyetine el konulduğu için mağdur olduğunu ileri süren TIR şoförü, borçlarını ödeyebilmek için böbreğini satılığa çıkardı.

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde ikamet eden 3 çocuk babası TIR şoförü Bilal Şimşek, son yaptığı işten dolayı mağdur olduğunu ileri sürdü. Ekmeğini uluslararası nakliyat yaparak kazanan Şimşek, en son Ankara'da OSTİM'de uluslararası nakliyat yapan bir şirketle anlaştı.

Şirket bin TL karşılığında bir TIR'ı Türkmenistan'a götürmek için Şimşek ile anlaştı. TIR şoförü Bilal Şimşek, istenilen tarihte TIR'ı Türkmenistan'a ulaştırdı. Daha sonra Ankara'ya dönen Şimşek parasını bir türlü alamadı. Ankara'da aç susuz bir hafta kalan Şimşek daha sonra firma yetkilisi E.K.'nin çantasına el koyup, "Siz memleketinize gidin. Ben sizin paranızı gönderirim" dediğini ileri sürdü.

Yaklaşık 1 aydır 2 pasaport ve uluslararası sürücü belgesine şirket tarafından el konulduğunu iddia eden Şimşek, "Bu belgeler olmadığı için işe de çıkamıyorum. Benim her şeyim bu belgeler. Şimdi ne ehliyetim ne uluslararası sürücü belgem ne de pasaportlarım var. Üstelik bin TL alacağımı da bir türlü alamıyorum" dedi.

Şimşek, E.K.'den parasını ve eşyaları istemesine rağmen kendisini tehdit ettiğini öne sürerek, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılık, şirketin Ankara'da olması nedeniyle suç duyurusunu Ankara'ya gönderdi.
Şimşek, bütün yetkililere başvurmasına rağmen uzun bir süredir bir sonuç alamadığını, ev kirasını, su ve elektrik faturasını yatıramadığını 10 bin TL borcu olduğunu belirterek böbreğini satışa çıkardığını kaydetti.

Şimşek kendisinin tek geçim kaynağının şoförlük olduğunu ancak resmen pasaport ve sürücü belgesinin gasp edildiğine dikkat çekerek bir kartona sorununu yazarak sitem etti. Eline ekmek bıçağı alan Şimşek, "İlla ki benim bu adamı öldürmem mi lazım? Nerede devlet neden bana yardımcı olmuyorlar?
Benim pasaportuma, ehliyetime el konuldu diyorum. Ancak bir sonuç elde edemiyorum. Ben bu adamı öldüreceğim. Benim çocuklarım bayramda bile aç yattı. Benim bu adamı öldürmekten başka çarem kalmadı" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2009 Cuma 11:29:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?