1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Dolandırılınca dolandırıcı oldu

DOLANDIRILINCA DOLANDIRICI OLDU

İzmir'de işportacılık yaparken, Peru parası ile dolandırılınca aynı yöntemle Adana'da yaşlı kişileri dolandırdığı ileri sürülen zanlının yargılanmasına başlandı.

Adana'da dolandırıcılık yaparken polis kamerasınca görüntülenip yakalanan 51 yaşındaki Hanifi Ç. hakkında 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada, hasta eşini doktora götürmek için dolandırıcılık yaptığını itiraf eden Hanifi Ç, "Yaşlı teyze ile karşılaştım kendisine geçersiz olan 1.500 Peru parasını verip 300 lira para üstü aldım. Kendi rızası ile parayı verdi" dedi.

Duruşma, dolandırılan yaşlı kadının duruşmaya çağrılması için ertelendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Hanifi Ç, İzmir'den belli aralıklara Adana'ya gelerek Peru parası Pen ile gözüne kestirdiği yaşlı vatandaşları dolandırmaya başladı. Türk Lirasının yarı değerine sahip Peru parası Pen'i kurbanlarına gösteren zanlı, "Almanya'dan yeni geldim. Arkadaşlar 1200 lira zekat parası verdi. Bu yabancı para bin 500 lira değerinde. Bin 200 lira zekat parasını size vereceğim. Sen bana 300 lira ver, bu parayı sana vereyim" diyerek en az 8 kişiyi dolandırdı.

Yapılan şikayetler üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Güven Timleri, kimliğini belirlediği zanlıyı yakın takibe aldı. Merkez Çukurova ilçesinde 64 yaşındaki Sami Sayın'ı aynı yöntemle dolandırmaya çalışan Hanifi Ç'nin dolandırıcılık eylemi polis tarafından saniye saniye kameraya alındı. Sayın'ı dolandırdığı anda yakalanan zanlının, 94 yaşındaki Fidan Kılıç'ı da aynı yöntemle 300 lirasını dolandırdığı belirlendi.

DOLANDIRILINCA DOLANDIRICI OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2011 Pazartesi 13:34:02
Güncelleme :17 Ocak 2011 Pazartesi 13:46:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?