4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Dolandırıp teşekkür etti!

Adana'da bir PTT şubesine giden Suriye uyruklu kişi, "para koleksiyonu" yaptığını söyleyerek görevliden kasadaki bütün paraları alıp, "tırnakçılık" usulüyle 2 bin 400 TL parayı çaldı. Güvenlik kamerasının saniye saniye görüntülediği olayda yabancı uyruklu kişi, PTT görevlisinin elini sıkıp vedalaşıyor.

Edinilen bilgiye göre, Suriye uyruklu olduğu bildirilen ancak kimliği tespit edilemeyen bir kişi, yanındaki 2 peçeli kadınla bir PTT şubesine gitti. Arapça konuşan kişi, az bildiği Türkçeyle PTT görevlisi Seyfettin Elçiboğa'ya Suriyeli olduğunu ve para koleksiyonu yaptığını söyleyerek, paralara bakmak istedi. Hiçbir şeyden şüphelenmeyen Elçiboğa ise kasadaki bütün paraları Suriyeli uyruklu kişiye verdi. Yabancı uyruklu kişi, paraları inceledikten sonra bir kısmını elinin altına koyarak parayı geri verdi.

Elçiboğa'dan incelemek için kasadaki dövizleri de isteyen yabancı uyruklu kişi, dövizleri de inceledikten sonra geri verdi. Bu arada "tırnakçılık" marifetiyle çaldığı paraları cebine koydu.

Suriye uyruklu kişi, bir kısmı döviz 2 bin 400 TL tutarındaki parayı çaldıktan sonra PTT görevlisinin elini sıkıp teşekkür ederek vedalaştı. Yabancı uyruklu kişi, daha sonra yanındaki peçeli 2 kadınla PTT şubesinden ayrıldı.

Dolandırıldığını bir gün sonra kasada eksik para çıkınca anlayan Elçiboğa, güvenlik kameralarını izleyince paranın kim tarafından çalındığını anladı.
Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri olay yerine gelerek kamera kayıtlarından zanlının eşkalini belirledi. Polise güvenlik kamerası görüntüsünü izleten Elçiboğa, polisin kasadaki bütün paraları yabancı uyruklu bir kişiye neden verdiği sorusu üzerine, "Adam Suriye uyrukluydu. 'Para koleksiyonu yapıyorum' dedi. Bu sebeple ben de paraları gösterdim. Ama paraları çalıp gitmiş" diye cevapladı.

Güvenlik kamerasından eşkali belirlenen yabancı zanlı, şimdi polis tarafından her yerde aranıyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 13:33:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?