4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Dolmuş şoförlerinin hat kavgası

Adana'da 2 dolmuş hattı işletmecileri arasında çıkan hat kavgası yüzünden parke taşlarıyla saldırı düzenlenen 2 dolmuştaki 4 yolcu yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Özen Dolmuşları Kooperatifi'nin daha önce Doğal Park'a kadar olan hattı, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından ekim ayı başından itibaren Seyhan Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne kadar uzatıldı.

Bunun üzerine Topel Dolmuşçuları Kooperatifi'ne bağlı olarak çalışan sürücüler bu karara tepki göstermeye başladı. Birkaç gündür süren gerginlik, bugün kavgaya dönüştü. Topel'e bağlı dolmuş sürücüleri, Turgut Özal ve Süleyman Demirel Bulvarı arasında kalan Anadolu Caddesi üzerinde

Özen şirketine bağlı dolmuş şoförlerini taciz etmeye başladı. Özen dolmuşlarını hattan geri çekmek isteyen Topel'e bağlı dolmuş sürücüleri başarılı olmayınca, dolmuşlara parke taşları ve sopalarla saldırmaya başladı. Dolmuşların içerisinde yolcu olmasına rağmen sabahın ilk saatlerinden itibaren Topel'e bağlı dolmuş sürücüleri hareket halindeki dolmuşlara parke taşları ile saldırmaya devam etti.

Saldırıya maruz kalan sürücülerin polisi aramasıyla emniyet olaya el attı. Hat üzerinde asayiş polisleri sürekli devriye gezerek muhtemel olaylara karşı tedbir aldı.

Bu arada, Topel Dolmuşları Kooperatifi'ne çevik kuvvet ve emniyet müdür yardımcıları giderek gerekli uyarıları yaptı. Emniyet müdür yardımcıları bir hat ihlalinin olması durumunda eşkıya gibi davranılmaması gerektiğini, hakların yasal yollardan aranması gerektiğini söyledi.

Kooperatiften olaya karıştığı belirlenen 3 kişi gözaltına alındı. Ayrıca 1 kişiyi başına demir sopa ile vurarak yaraladığı ileri sürülen bir başka sürücü de gözaltına alınarak Fatih Polis Merkezi'ne götürüldü.

Saldırıya maruz kalan dolmuş sürücüleri merkeze getirilerek ifadeleri alınırken, araçlar da merkezin önüne çekildi. 3 aracın bütün camların kırıldığı ve araçların içinde çok sayıda parke taşı olduğu görüldü.

Saldırı sırasında Ozan Keyis yönetimindeki 01 M 0108 plakalı Özen dolmuşunun bütün camları paramparça oldu. İçeride bulunan 2 yolcu da atılan taşlardan dolayı yaralandı. Keyis, hareket halindeyken Süleyman Demirel Bulvarı'na çıkmak üzereyken köşede parke taşlarıyla 4-5 kişinin saldırdığını belirterek, "Ben hiç durmadım ama atılan taşlardan biri önde oturan yolcunun göğsüne değdi. Bütün camlarım kırıldı. Hiç durmadan yolcuyu hastaneye yetiştirdim. Geri döndüm yine aynı yerde saldırdılar. Bizim hiçbir suçumuz yok. Biz UKOME'nin belirlediği hat üzerinde yolcu taşıyoruz" dedi.

Saldırıya maruz kalan sürücü Ahmet Ökmen ise 01 M 0869 plakalı dolmuşu ile Turgut Özal'a çıkmak üzereyken saldırıya uğradığını, 2 yolcunun yaralandığını, aracında maddi hasar meydana geldiğini söyledi.

Saldırı da yaralan 2 kişi polis merkezine gelerek ifade verdikten sonra hastaneye götürüldü. Dershaneye gitmek için dolmuşa bindiklerini ancak kısa bir süre sonra saldırıya uğradıklarını söyleyen yaralıların hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2009 Pazartesi 15:28:03
Güncelleme :5 Ekim 2009 Pazartesi 20:57:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?