5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Dolmuşçu zam istiyor

Adana Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, Büyükşehir Belediyesi Otobüsleri ile yapılan yolcu taşıma ücretlerine zam yapılmasını istedi. Sözütek yaptığı açıklamada, zararına yolcu taşıyan belediye otobüsleriyle dolmuşçuların rekabet edemediğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin 3 yıldır yolcu taşıma ücretlerini artırmadığına dikkat çeken Sözütek, "300 bin liraya yolcu taşıyan belediye bu sistemden zarar ediyor. Fakiri ve işsizi çok olan Adana’da Belediyesi’nin bu zarara katlanmasını anlayışla karşılıyoruz. Ama dolmuş esnafını da düşünmek lazım. 900 bin liraya yolcu taşıyan dolmuşçu zarar etmiyor; ama kar da etmiyor. Çabuk yıpranan araçları halkımızın konforu için 3 yılda bir yenilemek zorundayız. Bu şekilde giderse yolcularımızı hurda araçlarla taşımak zorunda kalacağız. Bu nedenle orta yol bulunmalı" diyerek Büyükşehir Belediyesi’ne zam çağrısı yaptı.

Sözütek, Avrupa Birliği’ne uyum çalışmaları çerçevesinde minibüsleri minibus (mini otobüs) çevirme çalışmaları yaptıklarını söyledi. Bunun için üretici bir firma ile görüşme halinde olduklarını belirten Sözütek "Halen 14 artı 1 yolcu taşıma kapasiteli olan araçlarımızı 25 artı 1 yolcu kapasitesine dönüştürmek istiyoruz. Almayı düşündüğümüz araçlarda klimalar standart olacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2005 Çarşamba 16:37:37
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 12:51:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?