1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Dolmuşçulara sağduyu çağrısı

SÖZÜTEK’TEN DOLMUŞÇU ESNAFINA SAĞDUYU ÇAĞRISI

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkan Vekili ve Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, kent merkezinde toplu taşımacılık yapan minibüsçü esnafının, güzergahlar konusunda ortaya çıkan sorunlarda sağduyulu hareket etmesini istedi.

Sözütek, yaptığı açıklamada, Topel, İtimat, Cemalpaşa ve Barkal Kooperatifi üyesi 366 dolmuşçu esnafının, Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) kararıyla, güzergahlarının birbirlerine girdirilmesine tepki göstermesini doğal karşıladıklarını söyledi. Sözütek, "Yasalar çerçevesinde insanların haklarını araması demokrasinin gereğidir. Bunu anlayışla karşılıyoruz, ama kimse de fevri davranmasın. Lütfen herkes haklarını yasal çerçevede arasın. Aksi davranış ne bize ne de esnafımıza yakışmaz. Sağduyulu davranalım. Keskin sirke küpüne zarardır. Allah korusun, yarın istenmeyen olaylar yaşanır, bunun altından kimse kalkamaz, acısını biz ve esnafımız çeker. Biz kimsenin burnu kanasın istemiyoruz. Esnafımız çok hassas davranmalı ve oyuna gelmemeli" dedi.

UKOME’nin aldığı kararların yasal olduğunu, ancak bozulup, bozulmayacağının hukuki inceleme sonucu ortaya çıkacağını, bu süreçte herkesin sakin davranmasını isteyen Sözütek, “Geçmişte, yaşanan Özen –Topel kavgasını herkes iyi biliyor. Bu açıdan tedirginim, endişeliyim. İnşallah böyle bir olay daha yaşanmaz. Adana zaten ülke genelinde olumsuzluklarıyla tanınan bir şehir olmuş. Kimse bir şey olmaz demesin, ufacık kıvılcım aleve dönüşebilir. Herkesin akıllı, mantıklı hareket etmesini istiyorum. UKOME kararında haksızlık varsa, bu mesele mahkemelerde çözülür. Lütfen herkes serinkanlı, sağduyulu olsun” diye konuştu.

Sözütek, meselenin özünde akaryakıt zamları ve büyükşehir belediyesi halk otobüsleriyle yaşanan haksız rekabet nedeniyle taşımacı esnafının para kazanamaz hale gelmesinin yattığını ifade ederek şunları kaydetti:

“Yalnız Adana’da değil, ülke genelinde de esnafın işi bozuldukça sorunlar artıyor. İnsanlar birbirlerine kırıcı oluyorlar. Asıl mesele, ekonomik. Taşımacı esnafımız zam aldıktan sonra akaryakıt ürünlerine yüksek oranlarda artışlar oldu. Meselenin köklü çözümü için Adana Büyükşehir Belediyesi, kendi otobüslerine acilen Türkiye ortalamasını da temel alarak makul oranda bir zam yapmalıdır. Minibüsçü ve otobüsçü esnaflarımız, taşımacılıkta çifte standardı ortadan kaldıracak fiyat karmaşasına son verecek bir düzenlemeyi dört gözle beklemektedir."

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2011 Pazar 11:08:03
Güncelleme :28 Şubat 2011 Pazartesi 01:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?