2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Domates tarlada kaldı

DOMATES TARLADA KALDI

Sebze üretiminin yapıldığı önemli merkezlerden biri olan Çukurova'da, fiyatlar işçi maliyetlerinin altına inince bazı çiftçiler domatesi tarlada bıraktı.

Geçen yaz dar gelirlinin elini yakan mutfakların olmazsa olmazı, bu sene günden güne gerileyen fiyatıyla vatandaşı güldürüyor, çiftçiyi düşündürüyor. Üreticinin tarlasından kilosunu 15 kuruşa sattığı domatesin pazar ve marketlerdeki fiyatı 40 kuruşa kadar düşüşe uğradı.

"Geçen yılın kırmızı altını, bu yıl da aynı değeri görür" umudu taşıyan çiftçilerin çoğunluğu domatese yönelince, yaşanan bolluk nedeniyle işçi maliyeti çiftçi açısından lüks hale geldi. Üretici Barış Evren, 50 dekar alanda sırık ve yer

domatesi yetiştiriciliği yaptığını belirterek, ''Yaklaşık 250 ton domates hasat ediyorum. Sırık domatesleri 20, yer domateslerini de 15 kuruştan sattım. Bu yıl üretim çok fazla olduğu için ürünlerimizi düşük fiyatla satmak zorunda kaldık. Zarar ediyoruz. Domatesin kilosu şu an işçi maliyetlerini kurtarmıyor. Bu nedenle tarlada hasat edilmeyi bekleyen domatesleri çürümeye terk ettik'' dedi.

Domates fiyatlarının, önümüzdeki günlerde daha da düşebileceği belirtiliyor.

DOMATES TARLADA KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2011 Cuma 11:04:01
Güncelleme :24 Haziran 2011 Cuma 13:36:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?