4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Domuz bağı cinayetine müebbet hapis

Adana'da, bir iş adamının öldürüldükten sonra cesedinin iple domuz bağı şeklinde bağlanıp gömülmesi olayıyla ilgili yargılanan iki sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi. Cinayeti azmettirdiği ileri sürülen iş adamının eşi ise beraat etti.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Ali Yasin Sönmezler'i (51) öldürdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan muhasebecisi Gürkan Kulle (23) ve usta başı Arman Arı (26), cinayeti azmettirdiği öne sürülen ve daha önce kefaletle serbest bırakılan eşi Şehnaz Sönmezler (46) ile müştekiler Aslı (25) ve Sami Sönmezler (19) hazır bulundu.

Sanık Arman Arı'yı suçlayan Gürkan Kulle, "Arman Arı'nın ilk düşüncesi, Ali Yasin Sönmezler'i kaçırdıktan sonra, iş yerindeki malları başka bir depoya taşıyıp dükkan açmaktı. Arman Arı, hayatımızın kurtulacağını söylüyordu. Çek yazıp mal aldık, satıp parasını paylaştık. 48 bin TL biriktirdim. Sattığımız malın havale günü yaklaşmıştı. Yaptıklarımız ortaya çıkacak diye Arman ile öldürme planı yaptık. Yazdığım çekler ortaya çıkınca kaçtım. Vicdan azabı çekiyorum. Vereceğiniz cezayı hak ediyorum."

Sanık Arman Arı da Gürkan Kulle'nin iftira attığını, cinayeti maktulün çeklerini kullandığı için onun işlediğini öne sürdü. Tutuksuz sanık Şehnaz Sönmezler de eşini öldürmek için bir nedeninin olmadığını ifade ederek, "Mutlu bir ailemiz vardı.Olayın aydınlığa çıkması için gece gündüz çalışan bendim. Sanık Gürkan'la günlerce katili aradım. Tehdit mektubu yazıp 300 bin TL istemişti. Planı uygulayamayınca cinayet yolunu seçti. Suçsuzum ve beraatımı istiyorum. Onları affetmeyeceğim" şeklinde konuştu. Mahkeme heyeti, duruşma sonunda sanıklardan Gürkan Kulle ve Arman Arı'nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, tutuksuz sanık Şehnaz Sönmezler'in de beraatına karar verdi.

Demir profili ticareti yapan işadamı Ali Yasin Sönmezler, 1 Ağustos 2008 tarihinde kaybolmuş, 27 gün sonra cesedi Yenidam Mahallesi'nde hayvan dışkılarının atıldığı yerde, domuz bağıyla bağlanmış şekilde bulunmuştu. Sanıklar Gürkan Kulle ve Arman Arı, Ali Yasin Sönmezler'in cenazesinde işadamının oğlunu teselli etmeye çalışmış ve mezarı başında ağlamışlardı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 13:43:07
Güncelleme :8 Mayıs 2009 Cuma 14:09:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?