4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Domuz gribi okulları boşaltıyor

DOMUZ GRİBİ ADANA'DA OKULLARI BOŞALTIYOR

Halk arasında "domuz gribi" olarak bilinen "H1N1" virüsü nedeniyle ölümlerin hızla artmasının ardından veliler çocuklarını okula göndermemeye başladı. 436 bin öğrencinin bulunduğu Adana'da okula devamsızlığı olan öğrenci sayısı 20 bin oldu.

Domuz gribi nedeniyle Türkiye'de ölü sayısının 40 ulaşmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kayseri'de ilköğretim, ortaöğretim ve dershanelerin bir hafta tatil edilmesinin ardıdan velilerin tedirginliği biraz daha arttı.

Yetkililerden edinilen bilgiye göre, Adana'da domuz gribi ölümleri başladığı günlerde yaklaşık 900 okulda bulunan 436 bin öğrenciden sadece 5 bin devamsızlık olurken, son günlerde bu rakam 20 binleri aşmaya başladı. Çarşamba günü okula gelmeyen öğrenci sayısı 8 bin iken Kayseri'de okulların tatil edilmesiyle birlikte devam etmeyen öğrenci sayısı 20 bini aştığı kaydedildi.

Pandemik A gribi nedeniyle kent genelinde çok sayıda okulda öğrenciler rapor alarak veya devamsızlık yaparak eğitimlerine ara verdi. Öksürük, nezle veya hastalık belirtileri gösteren öğrenciler, hastanelerde doktor muayenesinden geçirildikten sonra aldıkları raporla okula gitmiyor. Bazı öğrenciler de kendisini hastalıktan korumak için devamsızlık yapıyor. Rapor ve devamsızlık durumunun hastalığın Türkiye'de yaygınlaşması olan ilk dönemlerde daha az olduğu, ancak MEB'in Kayseri'de okulları tatil etmesinin ardından okulda devamsızlık arttığı belirtildi. Okullardaki devamsızlık ve rapor durumunun eğitime ara verilecek bir noktada olmadığı öğrenildi. Okula gitmeyen öğrencilerin isimleri ve sayısı her gün okul yönetimleri tarafından valilik bünyesinde oluşturulan komisyona bildirilerek istatistik tutuluyor. Yetkililer, okula gelmeyen öğrencilerin giremedikleri dersleri telafi etmeleri amacıyla telafi derslerinin yapılabileceğini belirterek, öğrencilerin okullarda temizliğe ve hijyene dikkat etmeleri uyarısında bulundu.

Kamu-Sen İl Temsilcisi Kamil Köse, domuz gribini takip etmenin görevlilere asli görevler yüklediğini bu konuda hızla tedbirlerin alınması gerektiğini kaydetti. Adana'da domuz gribi nedeniyle okula gelmeyen öğrenci sayısının 20 bine ulaşmasının düşündürücü olduğunu belirten Köse, "Bu konuda milli eğitim müdürlüğü, sağlık müdürlüğü, valilik ve sivil toplum örgütlerine görevler düşmektedir. Dünyayı tehdit eden çok ciddi bir konudur. Ancak paniklemenin bir manası yok. 'Eyvah gittik' anlamında ifade doğru değil" dedi.

Köse, okulları tatil etmeninde domuz gribine karşı kesin sonuç olmadığını sözlerine ekledi.

DOMUZ GRİBİ ADANA'DA OKULLARI BOŞALTIYOR
DOMUZ GRİBİ ADANA'DA OKULLARI BOŞALTIYOR
DOMUZ GRİBİ ADANA'DA OKULLARI BOŞALTIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 10:07:02
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 11:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?