4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Domuz gribi tatili sendikaları kızdırdı

DOMUZ GRİBİ TATİLİ, EYLEME HAZIRLANAN SENDİKALARI KIZDIRDI

Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, domuz gribi nedeniyle kentte okulların Kurban Bayramı sonuna kadar tatil edilmesi kararını eleştirerek, "Alınan kararın keyfi bir karar olduğunu ve 25 Kasım'da yapılacak iş bırakma eyleminin altının boşaltılmaya çalışıldığını düşünüyoruz" dedi.

Türkiye Kamu-Sen ve KESK öncülüğünde çeşitli sivil toplum örgütlerinin katılımıyla Türkiye genelinde 25 Kasım Çarşamba günü düzenlenecek olan 'iş bırakma eylemi'ne, Adana'da düzenlenen yürüyüşle çağrıda bulunuldu. 5 Ocak Meydanı'nda toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, çeşitli sloganlar atarak yürüyüşe geçti. İnönü Parkı'na kadar yürüyen gruba, duraklarda otobüs bekleyenler de alkışlarla destek verdi. Eski Adana Tabip Odası Başkanı Osman Küçükosmanoğlu'nun polis aracına da bildiri bıraktığı yürüyüşe, bir alışveriş merkezinin tanıtımını yapan palyaço da sloganla destek verdi.

Güven Boğa, yaptığı açıklamada, Adana Valisi İlhan Atış'ın domuz gribi salgını nedeniyle okulların Kurban Bayramı sonuna kadar tatil edilmesi kararını hatırlatarak, "Oluşturulan panik ortamından kaynaklı olarak çocukların okula gelmediğini biz eğitimciler biliyoruz" diye konuştu. Okula gitmeyen 40 bin çocuğun hasta olmadığını savunan Boğa, okulların erken tatil edilmesi kararının keyfi bir karar olduğunu iddia etti. Boğa, Adana'da 25 Kasım İş Bırakma Eylemi'nin altının boşaltılmaya çalışıldığını ileri

sürerek, "Alınan kararın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini, 25 Kasım grevinin sabote edilmesine dönük girişimlerin boşa çıkarılacağını buradan belirtiyoruz" şeklinde konuştu.

Kamu-Sen İl Temsilcisi Kamil Köse ise hazırlanan ortak basın açıklamasını okudu. Köse, 25 Kasım'da kamu çalışanları olarak iş bırakacaklarını belirterek şöyle devam etti:

"Kamu Hastane Birlikleri Yasası ile hastanelerimizi özelleştirmek isteyen zihniyete karşı, 'Hastaneler bizimdir' diyorsan; zulme ve haksızlığa baş kaldırıp, 'Hakkımı istiyorum' diyorsan; birlikten güç doğduğuna inanıyorsan; ekonomik krizin faturasının halkımıza ve kamu çalışanlarına ödettirilmesine 'Hayır' diyorsan; 'Toplu sözleşme ve grev, kamu çalışanının hakkıdır' diyorsan, yoksulluğa, açlığa, sefalete, sürgünlere, kıyımlara, aşağılanmaya ve ayrımcılığa, 'Hayır' diyorsan haydi, 25 Kasım Çarşamba günü

hep birlikte mücadeleye."

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

DOMUZ GRİBİ TATİLİ, EYLEME HAZIRLANAN SENDİKALARI KIZDIRDI
DOMUZ GRİBİ TATİLİ, EYLEME HAZIRLANAN SENDİKALARI KIZDIRDI
DOMUZ GRİBİ TATİLİ, EYLEME HAZIRLANAN SENDİKALARI KIZDIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 15:46:04
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 17:18:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?