29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

‘Döv' dedim, ‘öldür' demedim

ADANA’da, çiftlik kahyası eniştesi 68 yaşındaki Tamer Ünlü’yü 15 bin YTL’ye öldürttüğü iddia edilen aynı çiftlikte çalışan 58 yaşındaki İsmet Gür, “Döv dedim öldür demedim” diye kendini savundu. Katil zanlısı 27 yaşındaki Ali Okay ise susma hakkını kullandı.

İçinde hayvanat bahçesi de bulunan, Ataman Fedai'ye ait çiftlikte 10 yıldır kahya olarak çalışan Tamer Ünlü, 2 Temmuz’da çiftliğe giderken bıçaklanarak öldürüldü. Olayla ilgili kahyanın kayınbiraderi İsmet Gür ve katil zanlısı Ali Okay tutuklandı, Gür’ün oğlu 25 yaşındaki Coşkun Gür de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlanan sanıklar hakkında ‘ağırlaştırılmış ömür boyu hapis’ cezası istendi. Sanıklardan İsmet Gür, eniştesini öldürtmediğini iddia ederek, “Kız kardeşime çocukların kendisinden olmadığını, DNA testi yaptıracağını söyleyince Tamer ile kavga ettik. Bu yüzden Ataman bey beni işten çıkarttı. Eşyalarımı taşırken Ali’ye bu şahsın kimsenin şerefi ile oynamaması için dövülmesi gerektiğini söyledim. Öldürmesini söylemedim” dedi.
Jandarmadaki savunmasında, “İsmet bana Tamer Ünlü’yü dövmemi söyledi. Tamer, bana tokat atınca bıçaklayarak öldürdüm” diyen Ali Okay ise, rahatsız olduğunu belirtip sonraki duruşmada savunma yapacağını söyledi. Coşkun Gür ise, olay sırasında başka bir çiftlikte çalıştığını belirtti.

TANIKTAN ŞOK İFADE

Ölenle öldürtmekle suçlanan kişinin yeğeni olan 29 yaşındaki tanık Ozan Ünlü ise, amcasını, dayısı İsmet Gür ile oğlu Coşkun’un öldürdüğünü iddia etti. Ünlü, “Amcam bana bağırdığı için çiftlikten ayrıldım. Dayımın yanına gittim. Dayım ve oğlu Coşkun bana amcam Tamer’i öldüreceklerini söyledi. Ben çiftlikte çalışırken de Tamer hakkında bilgi istiyorlardı. Bilgi vermedim. Ali bu olayın kurbanıdır. İşin içinde yoktur. Planlayan dayım ve oğludur” dedi.

Duruşma diğer tanıkların dinlenmesi için ertelendi.



DHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 16:25:55
Güncelleme :23 Ağustos 2007 Perşembe 16:29:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?