3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

DP Genel Başkanı Soylu, Adana'da

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) normal yollardan iktidara gelebilmesinin mümkün olmadığını, bunu partililerin de bildiğini öne sürerek, CHP'nin bunun için normal olmayan yolları denediğini iddia etti.

Soylu, 2 günlük ziyaret için geldiği Adana'da, Seyhan Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP'nin normal yollardan iktidara gelebilmesinin mümkün olmadığını, bunu partililerin de bildiğini savunan Soylu, "Normal yoldan iktidara gelemeyeceğini anlayan bir partinin yapması gereken tek birşey vardır. Normal olmayan yolları denemektir. CHP devletin değerlerini, kendisini ve kurumlarını tahrik etmektedir. Türkiye bu iki mekanizma arasında sıkışmıştır. Oysa siyaset üretimle, rekabetle olur. Ben CHP'nin 2020 yılında Türkiye'de yüzde 35 üniversite mezununa ulaşma ideali ile çalıştığını duymadım. Bu çalışma diğerlerinde de yok, sadece bizde var" dedi.

Soylu, Türkiye'de siyasetin değerler üzerinden yapıldığını, bir tarafın dini, bir tarafın laikliği siyasallaştırdığını, yıllardır mağduriyetler, yokluklar üzerinden siyaset yapan anlayışın Türkiye'yi çıkmaza sürüklediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"CHP'nin siyasal kültürü geliştirme hedefi yoktur. Merkez partiler bu yükü omuzlamışlardır. Büyük Atatürk'ü referans alarak siyaset yapmak onun çizdiği hedefe ulaşmakla, bugünden Türkiye'yi daha iyi noktaya getirmekle mümkündür. Türkiye 1970 muhtırası, 1980 ihtilali, 28 Şubat sürecinden büyük zarar görmüştür. Merkez sağ hep bu anti demokratik girişimlerle terbiye edilmeye çalışılmıştır. Merkez sağ bu anti demokratik girişimlerle adeta beslenme damarlarını kaybetmiştir. Bu darbeler merkez sağın güçlü siyaset yapmasını, insanların gelip partilere girmesini engellemiştir."

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 14:12:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?