3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

DP İl Kongresi gergin başladı

Demokrat Parti (DP) Adana İl Başkanlığı Kongresi, il başkanı Figen Toktaş'ın kongrenin yasal olmadığı gerekçesiyle iptal edilip başka bir tarihe ertelenmesi için yaptığı başvuru nedeniyle gergin başladı.

DP Adana İl Teşkilatı ilk kongresini gerçekleştirmek için Seyhan Oteli'nde toplandı. İlçe kongrelerini yaz aylarında tamamlayan DP Genel Merkezi, daha önce kararlaştırdığı gibi Adana il kongresini de bugün yaptı. Kongre öncesi salona delege olmayanların alınmaması nedeniyle tartışmalar çıktı.

Delege olmayan partililerle delegeler arasında münakaşa yaşandı. Daha sonra divan oluşturularak kongre başladı. Divan Başkanı Avukat Fikret Adamhasan, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okuttu ancak, Türk Bayrağı ve Atatürk posteri kongre başladıktan 70 dakika sonra asıldı.

Bu arada, kongreye katılmayan DP Adana İl Başkanı Figen Toktaş'ı temsilen gelen DP İmamoğlu İlçe Başkanı Kadir Altınköse kongreye katıldı. Altınköse, kongrenin yasal olmadığı gerekçesiyle divana kongrenin durdurulması ve başka bir tarihe ertelenmesi için başvuruda bulundu.

Divan Başkanı Fikret Adamhasan ise daha önce seçimlerin iptali için 3 kez Seyhan 1. İlçe Seçim Kurulu'na başvuru yapıldığını ve 3 kez isteğin iptal edildiğini belirterek, "Partimizin genel merkezi tarafından da kongremizin 26 Ağustos'ta yapılacağı belirtilmiştir. Tüzüğümüz ve yasa gereği yapılan başvuruyu divan olarak reddediyoruz" dedi.

Başvurunun reddedilmesinden sonra bir açıklama yapan Altınköse, seçimin yasal olmadığını ileri sürerek DP İl Başkanı Figen Toktaş'ın bugün seçimin iptali için İl Seçim Kurulu'na başvuracağını oradan da olumlu sonuç çıkmaması sonucunda Yüksek Seçim Kurulu'na başvuracağını söyledi.

Daha sonra DP Genel İdare Kurulu Üyesi ve DP İl Başkan Adayı Yavuz Tekeli de, yasal olmayan şekilde il kongresinin ertelenmeye çalışıldığını belirtti. Tekeli, "Erteleme kararını ancak Genel İdare Kurulu, genel başkan ve il seçim kurulu verebilir. Bu kurumlardan seçimin ertelenmesine yönelik bir karar verilmemiştir" diye konuştu.

Tekeli, 22 Temmuz seçimlerinde DP'nin hiç istenmeyen bir sonuç aldığını, ancak Süleyman Soylu'nun genel başkan olmasının ardından partinin toparlanma sürecine girdiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 15:50:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?