4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

DTP tutuklamaları protesto etti

Gözaltına altına alındıktan sonra tutuklanan 51 Demokratik Toplum Parti'li (DTP) yöneticilerine destek vermek amacıyla Adana'da düzenlenen yürüyüşte terörist başı Abdullah Öcalan'ın posteri açıldı.

DTP Adana İl Başkanlığı geçtiğimiz hafta önce 12 ilde, ardından da 4 ilde DTP'li yöneticilerin gözaltına alınması ve 51 partilinin tutuklanmasını protesto etmek için yürüyüş düzenledi. DTP'liler 5 Ocak Meydanı'nda toplanarak, Cemal Gürsel Caddesi üzerinden adliye binası önüne kadar yürüyüş yapmak istedi. Ancak emniyet güçleri DTP'li yöneticilere yasadışı slogan atıldığı gerekçesiyle slogan atmadan yürümelerini istedi. Uzun süre görüşen polis ve DTP'li yöneticiler anlaşarak yürüyüş başladı. Bunun üzerine DTP'liler slogan atmadan Cemal Gürsel Caddesi üzerinden yürümeye başladı. Bu arada Çevik Kuvvet polisi de geniş güvenlik önlemi aldı. DTP'liler slogan atılmaması sözü vermelerine rağmen slogan atarak adliyeye kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında bir kadın tarafından terörist başı bebek katili Öcalan'ın posterini açtı.

Sloganlarla yürüyen grubu, Çevik Kuvvet polisi adliyeye kadar takip etti.
DTP'liler adliye önüne gelerek burada bir açıklama yaptı. DTP adına açıklama yapan Seyhan İlçe Başkanı Mehmet Nardan, çok sayıda DTP'linin gözaltına alındıktan sonra tutuklamalar olduğunu belirterek, "Bu tutuklamaları demokratik hakkımızı kullanarak protesto ediyoruz. DTP'ye karşı yok etme politikasının bitirilmesini istiyoruz" dedi.
Konuşmanın ardından DTP'liler 5 dakika oturma eylemi yaparak tutuklamaları protesto etti. Yürüyüş ve oturma eylemi sırasında ön saflarda yine çocukların olması dikkat çekti. DTP'nin destek eylemi olaysız bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 14:03:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?