4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

DTP'den polise barış gülü

DTP'DEN POLİSE BARIŞ GÜLÜ

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Adana İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Barış" mitinginde partililer, Çevik Kuvvet polisine gül dağıttı. DTP'liler, PKK'lılar Türkiye'ye girinceye kadar parti önünde halay çekip eğlenecek.

DTP Adana İl Başkanlığı, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine 10'ar kişilik 3 grup halinde Türkiye'ye girecek olan PKK'lılara destek vermek için "Barış" mitingi düzenledi. 5 Ocak Meydanı'nda toplanan partililer, uzun süre halay çekip eğlendi. Sık sık teröristbaşı Öcalan lehine sloganlar atan grup, daha sonra Cemal Gürsel Caddesi'nde parti binası önüne kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında da teröristbaşı ve terör örgütü lehinde sloganlar atan partililer, burada halaylar çekti. Bir DTP'li Çevik Kuvvet polisine gül dağıttı.

DTP İl Başkanı Osman Doğan parti binası önünde yaptığı açıklamada, tıkanan demokratik açılımın önünü açmak için 10'ar kişilik üç grup halinde PKK'lıların Türkiye'ye giriş yapacağını söyledi. Doğan, 1999'da da iki grup PKK'lının teslim olduğunu ancak uzanan barış elinin devlet tarafından yarı yolda bırakıldığını ileri sürerek, "Yeniden doğan barış süreci iyi değerlendirilmeli. Barış için hiçbir zaman bu kadar iyimser bir ortam oluşmadı. Bu şansı kaçırmamalıyız. Türkiye'ye bugün girmeye başlayacak olan barış grupları barışın en büyük adımıdır. Bunların iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bu adım tarihi nitelikte bir adım. Çözüm sürecinin önünü açacak bu durum, çatışmayı isteyenlere de çok güçlü bir cevaptır" dedi.

Doğan, yaklaşık 2 saat sonra barış grubunun Türkiye'ye geleceğini, barış grubunun Türkiye'ye giriş yapana kadar il binası önünde halaylar çekerek barışı kutlayacaklarını söyledi.

DTP'DEN POLİSE BARIŞ GÜLÜ
DTP'DEN POLİSE BARIŞ GÜLÜ
DTP'DEN POLİSE BARIŞ GÜLÜ
DTP'DEN POLİSE BARIŞ GÜLÜ
DTP'DEN POLİSE BARIŞ GÜLÜ
DTP'DEN POLİSE BARIŞ GÜLÜ
DTP'DEN POLİSE BARIŞ GÜLÜ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 15:46:05
Güncelleme :19 Ekim 2009 Pazartesi 17:29:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?