29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

DTP'li başkanlar serbest bırakıldı

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yakapınar beldesinin DTP'li Belediye Başkanı Osman Keser'in tutuklanmasının ardından kurulan çadırı ziyaret eden ve burada yaptıkları konuşmalardan sonra gözaltına alınan, aralarında DTP'li belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve çalışanların bulunduğu 9 kişiden belediye meclis üyeleri ve çalışanları Cumhuriyet Savcılığı'nca, belediye başkanları ise çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı.


9 kişiden, 8'i ''Jandarmaya mukavemet'' suçlaması nedeniyle yeniden gözaltına alınırken, bu suçlamada yer almayan Küçük Dikili Belediye Başkanı Leyla Güven ise serbest bırakıldı.


Belediye Başkanı Osman Keser'in tutuklanması nedeniyle kurulan çadırı ziyaret ettikten hemen sonra jandarma tarafından gözaltına alınan ve ''Toplantı ve Yürüyüş Kanunu''na muhalefet gerekçesi ile adliyeye çıkarılan, Diyarbakır'a bağlı Bağlar Beldesi Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Şırnak'ın Silopi ilçesinin Belediye Başkanı Muhsin Konur, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinin Belediye Başkanı Emrullah Cin, Adana'nın merkez Seyhan ilçesine bağlı Küçükdikili beldesinin Belediye Başkanı Leyla Güven, Mardin'in Kızıltepe ilçesinin Belediye Başkanı Cihan Sincar, Cumhuriyet Savcısı tarafından tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi.


Yapılan sorgular neticesinde savcılık, belediyede şoför olarak çalışan İhsan Konur, Yakapınar Belediyesi meclis üyeleri İhsan Tepe ve Mehmet Şerif Elmas ile yine aynı belediyede şoför olarak çalışan Nebi Şahin'i serbest bıraktı.
Sanıklar adliyeden çıkırılıp tekrar İl Jandarma Komutanlığı'na götürülürken, avukat Kemal Derin, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Adliye önünde açıklama yapan Derin, "Şu an için müvekkilerim göz altında. Henüz verilmiş bir karar yok. Tekrar hakim karşısına çıkacaklar. Daha önce savcıdan ek süre istemiştik, bununla ilgili olarakta savcı dilekçemize red cevabı verdi" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 03:38:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?