29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

DTP'li Belediye Başkanı adliyede

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yakapınar beldesinin DTP'li Belediye Başkanı Osman Keser'in de aralarında bulunduğu 9 kişi adliyeye sevk edildi.
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, terör örgütüne yönelik operasyonlarda ölü ele geçirilen terörist Hamit Bayram için Adana'nın Gülbahçesi Mahallesi'nde açılan taziye çadırını ziyaret ederek, burada bölücü örgüt lehine konuşma yapan DTP'li Yakapınar Belediye Başkanı Osman Keser ile örgüt lehine slogan atıp, pankart açtıkları iddia edilen 1'i kadın 8 kişi, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 2'si, yaşı 18'den küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince adliyeye çıkarıldı.

Kato Dağı'nda öldürülen terörist için açılan taziye çadırını ziyaret eden Yakapınar Belediye Başkanı Osman Keser, "Kürdistan halkı değerli bir evladını daha toprağa verdi. Bu ne ilk, ne de son olacak. Acımız büyük. Bölgemizin ormanlarını, köylerini yakıp yıktılar. Onlar o bölgede olduğu sürece kan dökülmeye devam edecek" şeklinde konuşmuştu.

ÖNCEKİ HABER

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Yakapınar Beldesi Belediye Başkanı Osman Keser, geçtiğimiz günlerde Beytüşşebab'ta öldürülen PKK'lı teröristin evine başsağlığı için gittiği sırada yaptığı açıklamadan dolayı polis tarafından gözaltına alındı.


Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde Beytüşşebab'ta girilen çatışmada ölü olarak ele geçirilen teröristin ailesine başsağlına giden Yakapınar Belediye Başkanı DTP'li Osman Keser, ziyaret sırasında yaptığı konuşmadan dolayı Adana İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Akşam saatlerinde gözaltına alınan Keser'in sorgusunun halen sürdüğü belirtildi. Belediye Başkanı Keser ile birlikte 7 kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 13:10:02
Güncelleme :6 Ekim 2007 Cumartesi 13:11:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
veli ünal IP: 88.239.77.xxx Tarih : 6.10.2007 12:38:52

ben türk askeri ve adanalı olarak ve türk milliyetcisi olarak böyle insanların adanayı terk etmesini istiyorum